Det ølet framstår for meg fortsatt som en klassiker som jeg alltid, uten å ha prøvd det, sikrer meg noen flasker av. Godt nå, fint å lagre. God jul har i min ølverden definert mye av konseptet med godt drikke og nyte-øl til julehøytiden. Og jeg vedgår at jeg i min egen hjemmebrygging hver høst brygger øl til jul som skal ha elementer av God jul i seg. Ligne litt.

Nøgne Ø Julequad er en kraftpakke. 10-prosenteren kommer på halvlitersflaske, og koster 92 kroner hos Vinmonopolet.

Hele konseptet med Julequad, er et øl med klare belgiske referanser, men samtidig med innslag av smaker vi knytter til julen. Ølet er brunsvart og lufter fruktig og godt. Her er det ikke spart på snaddermalt i mesken, og det gir i andre enden utslag i form av søtlig sjokolade, jordbær og dessert, med ørsmå hint av kaffe. Det er en helt egen kjølighet over smaksbildet, og i bunn ligger en ganske typisk belgisk kompleksitet. Dette er et veldig rikt øl, som skal og må drikkes med andakt og nytes.

Nøgne Ø Julequad er for meg til nå det beste jeg har drukket fra årets nær tullete omfangsrike juleølslipp hos Vinmonopolet. Her leverer Nøgne Ø en ny klassiker, selv om jeg synes det sitter langt inne å antyde at den kan oppnå samme legendestatus som God jul. Elskere av belgisk klosterbrygg vil sette dette ølet svært høyt. Det er ikke et øl som du skal sette på bordet sammen med svineribba. Dette er desserten. Kan nytes til desserten, eller rett og slett bare være den, i egenskap av all sin nydelige smak.

Nøgne Ø har gjort det igjen. De er de norske kongene av godt og særegent juleøl.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.