Vi er på Grünerløkka i Oslo i denne fredagens ølspalte. Og smaker på et øl som er brygget i forbindelse med vinylutgivelsen av bandet Onkel Tukas plate med samme navn.

Geriljagospel er ny hos Vinmonopolet nå. Den finnes som halvliter, står i bestillingsutvalget og koster temmelig stive 93 kroner. Alkoholprosenten er voksne ni på skalaen.

Hele greia her er egentlig en belgisk trippel. Ved å brygge med belgisk klostergjær, går brygghuset på løkka i retning av en tradisjonell og velsmakende belgisk øltradisjon, slik vi liker dem i alle fall her i denne spalten.

De belgiske gjærtypene har en egen evne til å produsere fruktig, syrlig og friskt øl med typisk toner av for eksempel eple. Så også i dette tilfellet. Det er et merkbart alkoholsterkt øl med overflod av muskler. Jeg opplever ellers et ganske floralsk smaksbilde, som dessverre føles litt utilgjengelig. Det er noe litt uforløst over dette ølet; masse gode smaker i bånn men de kommer ikke helt fram i dagen.

Og det man ender med da er en helt ålreit belgisk trippel som er sterk, men som mangler den der siste greia for å løfte det opp fra gjennomsnittlig godt. Bryggeriet selv skriver på sine nettsider at ølet er godt til spekemat med asparges til. Det kan du gjerne spandere på deg å teste ut, det er godt mulig ølet kommer mer til sin rett da. Alene i et glass er det godt, men etter min mening ikke godt nok til å forsvare en pris på nesten hundrelappen for en halvliter.

Sjekk for øvrig ut Onkel Tukas plate Geriljagospel. Det er et aldeles herlig stykke norskspråklig bluegrassgospel som dundrer av gårde i heseblesende fart. Knallplate som jeg synes du skal gå rett ut å kjøpe. På vinyl.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00