• FORSMAK: Dette ølet har forsmak på jul.

Om ikke så lenge kommer en nær uoversiktlig og på grensen til absurd mengde juleøl til å invadere Vinmonopolet.

Alt er lov og intet uprøvd i jungelen av mikrobryggerier, og det er bare å stålsette seg til man skal finne vegen. For dem som gidder å prøve.

Denne fredagen drikker vi et øl som har en liten forsmak av jul i seg. Polaris kaffebokk fra Ringnes kommer på 0,33-flaske og holder 6,5 prosent alkohol. Den er tilgjengelig hos Vinmonopolet nå til en pris av kroner.

Ringnes har hentet hjelp fra en kaffebrygger på Grünerløkka i Oslo for å ta fram dette brygget. Resultatet er et bokkøl, et undergjæret øl, som er rødbrunt av utseende og som virker nokså moderat karbonert, det har lite skum. Ølet har en kjempefin, rund, karamellaktig maltsødme som er det første som møter ganen. Anslaget er bløtt og mjukt som en kattunge. Kaffesmaken kommer i finishen. For deg som har prøvd ymse stout- og portervarianter med kaffe i de siste årene, er denne snillere og mer neddempet. Men ikke desto mindre er det en finfin tone av kaffe der, og kaffesorten bryggerne har valgt ut kjennes svært riktig for ølet. Ølet har også litt karakter av tradisjonelt norsk juleøl over seg.

Et mørkt øl blir ikke automatisk godt av at man slenger noen kaffebønner oppi. Ringnes har lyktes i å ta fram et øl som både har bokkølets umiskjennelige karakter, og som samtidig byr på en liten vri. Som i mine øyne er svært vellykket. Forutsatt at man liker smaken av kaffe, selvsagt. Gjør man det, er dette et supert dessertøl eller et rent nytelsesbrygg for kjølige høstkvelder. Jeg snakker ikke alltid like pent om Ringnes, men dette ølet går faktisk helt til topps hos meg. Det er et meget vellykket bokkøl for både øl- og kaffeelskere.

Polaris kaffebokk

Ringnes


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.