Denne Jacobsen var som dere sikkert vet en viktig mann i den danske Carlsberg-historien. Og det har hvert år de siste årene kommet både butikk- og polvarianter av dette brygget. Jacobsen-ølet blir presentert som et eget bryggeri, men er en underdivisjon av Carlsberg-systemet.

Vi er altså på butikkvarianten denne gangen, og på engangs halvlitersflaske koster den cirka 50 kroner, litt avhengig av hvor du handler. Men den ligger rundt der.

Den er rødbrun og pale ale-gyllen å se på, årets Jacobsen. Det du kjenner i nesen er et klart hint om det som kommer; den lukter fruktig. Smaksbildet minner meg i det store og hele om en litt krydret pale ale-variant, masse smak av tørket frukt. Syrlig hint av sitrus, men samtidig litt tørr i stilen, bitte lite hint av karamell når temperaturen i det stiger.

Så; er det et godt juleøl? Hva er egentlig et juleøl heretter? Begrepet er blitt temmelig vidt, for å si det mildt. Jacobsen butikkøl har absolutt noen egenskaper som kan gjøre det egnet til julemat. Samtidig blir butikkstyrken litt puslete og med litt for lite hår på brystet til å levere det i alle fall jeg forventer av et ålreit juleøl. Ølet er det jeg ville sagt var «helt greit», men føles samtidig for kort og for lett.

Så da står vi igjen med en helt grei men litt dyr halvliter ale. Så får du selv finne ut om du synes det er verdt femtilappen eller ikke. Personlig ville jeg kanskje heller tatt med meg den til Vinmonopolet og lagt den i noe annet godt. Jeg har ikke drukket Jacobsens polvariant hittil, den heter Golden christmas ale og ligger på 7,5 prosent. Kan hende er den en større opplevelse.

Siden det nærmer seg jul og jeg vil være snill har jeg snust på en firer på terningen. Likevel lander jeg på en treer, for det er der jeg føler vi er. Helt greit.

Red christmas ale

Jacobsen

Terningkast: 3

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00