• Black skull

Her i HAs ølspalte er vi glade i øl som kan nytes alene foran peisen en mørk og hustrig oktoberkveld.

Black skull fra oslobryggeriet Amundsen er en nyhet hos Vinmonopolet. Den kommer på halvlitersflaske og koster 85 kroner. Alkoholprosenten er på respektable 10, og da vet vi at vi snakker om en temmelig kraftig imperial stout-type.

Jammen er det lekkert å se på en svart, tung stout fylle opp glasset. Jeg lar ølet stå litt før jeg lukter og smaker, for dette ølet drikker du ikke kjøleskapskaldt. Dette skal ha god temperatur, slik at du kan glede deg over komplekse smaker som kommer ut av rik bruk av mørkt malt.

Som seg hør og bør en god imperial stout, finner man gode smaker av sjokolade og tørket frukt. Black skull er rik og spennende. Til tross for at det er et alkoholsterkt øl, er den relativt bløt og myk i stilen, med en passende bitter avslutning på ballet.

Dette er et øl jeg ikke synes du skal tukle til på noen som helst slags måte med mat eller tilbehør. Amundsen Black skull står godt på egne bein, og nytes aller best alene som koseøl, eller dessert. prisen er selvfølgelig høy, men sånn blir det i Norge når alkoholprosenten er høy. Jeg mener i dette tilfellet at man ikke trenger å la seg avskrekke så mye av det, for dette ølet bælmer du ikke ned som en kjedelig halvliter pils. Dette skal nytes i små slurker, her skal du ta deg tid til å kjenne på smakene og bruke god tid ned gjennom flaska.

Amundsen har tatt fram en meget god imperial stout som går nesten helt til topps hos meg. Er du ukjent med sterke, svarte av dette slaget har dette ølet herved min anbefaling, også til nybegynnere på mørke fristelser.

Black skull Imp. stout

Amundsen bryggeri

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.