• Black skull

Her i HAs ølspalte er vi glade i øl som kan nytes alene foran peisen en mørk og hustrig oktoberkveld.

Black skull fra oslobryggeriet Amundsen er en nyhet hos Vinmonopolet. Den kommer på halvlitersflaske og koster 85 kroner. Alkoholprosenten er på respektable 10, og da vet vi at vi snakker om en temmelig kraftig imperial stout-type.

Jammen er det lekkert å se på en svart, tung stout fylle opp glasset. Jeg lar ølet stå litt før jeg lukter og smaker, for dette ølet drikker du ikke kjøleskapskaldt. Dette skal ha god temperatur, slik at du kan glede deg over komplekse smaker som kommer ut av rik bruk av mørkt malt.

Som seg hør og bør en god imperial stout, finner man gode smaker av sjokolade og tørket frukt. Black skull er rik og spennende. Til tross for at det er et alkoholsterkt øl, er den relativt bløt og myk i stilen, med en passende bitter avslutning på ballet.

Dette er et øl jeg ikke synes du skal tukle til på noen som helst slags måte med mat eller tilbehør. Amundsen Black skull står godt på egne bein, og nytes aller best alene som koseøl, eller dessert. prisen er selvfølgelig høy, men sånn blir det i Norge når alkoholprosenten er høy. Jeg mener i dette tilfellet at man ikke trenger å la seg avskrekke så mye av det, for dette ølet bælmer du ikke ned som en kjedelig halvliter pils. Dette skal nytes i små slurker, her skal du ta deg tid til å kjenne på smakene og bruke god tid ned gjennom flaska.

Amundsen har tatt fram en meget god imperial stout som går nesten helt til topps hos meg. Er du ukjent med sterke, svarte av dette slaget har dette ølet herved min anbefaling, også til nybegynnere på mørke fristelser.

Black skull Imp. stout

Amundsen bryggeri

Terningkast: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00