For foreløpig siste fredag på rad byr vi på norsk småskalabryggeri i HAs ølspalte. Vinmonopolet har på sensommeren og høsten tilbudt øl fra små norske mikrobryggerier på et lite utvalg pol, og butikken i Hamar har vært et av disse.

Vi drikker Hausten fra Stjørdalsbryggeriet denne fredagen. Det er en 5,5 prosent sterk kaffeporter på halvlitersflaske. Jeg har lest meg til at bryggeriet har tappet og sendt ut 5.000 halvlitere av denne. De fortjener å få bein å gå på.

En real porter er sjelden feil. Og for oss som i tillegg liker at mørkt øl flørter med smaker fra dessertenes verden, så er Hausten et velkomment bekjentskap.

Denne kaffeporteren er svart som tvilsom økonomi i glasset.Den inviterer nesen ned i en nydelig odør av stram, svart baristakaffe. Her er karakter av vaniljestang og den gamle kokesjokoladen bestemora di pleide å gjemme i skapet, påskekakao og litt krem.

Som du skjønner, dette er en fin kaffeporter og et fint selskap som dessert på bordene etter høstens fyldige retter. Skal du servere sjølskutt elg eller rein til gjestene dine, går du neppe feil med en kaffeporter som avslutning på måltidet.

Stjørdalsbryggeriet ligger i det daglige på cirka seks brygg som blir sendt ut til dagligvareforretninger og spisesteder i Trøndelag og midtnorge. Hausten er et ledd av sommeren 2016s satsing på litt sterkere øl tenkt for Vinmonopolet.

Med unntak av at vi trekker litt for manglende fylde og munnfølelse, synes vi at Stjørdalsbryggeriet fortjener ros for sin kaffeporter. Den er et at etter hvert ganske mange eksempler på at norske mikrobryggerier leverer øl på et meget høyt nivå.

HAUSTEN

KAFFEPORTER

TERNINGKAST: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.