Både i butikk- og polstyrke. Denne fredagen henter vi fram en belgiskinspirert Pale ale som har mye av de samme egenskapene. Og som er veldig god.

Gaston fra det engelske bryggeriet Burning Sky Beer er en nykomling hos Vinmonopolet. Den kommer på 0,33-flaske, holder seks prosent og koster 65 kroner. Gaston er brunoransje av fargen. Den skummer rikt ved skjenking i glass, og den slipper løs et arsenal av gromlukt. Her er det appelsin og frukt i lange, velduftende baner. Sammen med et lite stikk av den umiskjennelige belgiske gjærkarakteren. Som har litt sånn brøddeig og tørr Champagne over seg.

Gaston prøver seg på en mix av flere ting i dette brygget. Det har Pale alens litt tørre bitterhet, det har en IPAs humlefruktighet og den har som nevnt den belgiske karakteren som bidrar med friskhet. Etter min mening er det en meget vellykket kombinasjon. Seks alkoholprosent bidrar til at ølet har de helt riktige kreftene. Kombinasjonen av byggmalt og hvetemalt og hint av koriander gir Klare belgiske referanser.

I det hele tatt synes jeg engelskmennene har tatt fram et aldeles supert øl.Det er et utmerket kosesegøl, og det er også et øl du med fordel kan sette på bordet sammen med grillmat i sommer. Dette er så vidt jeg kunne finne ut det tredje ølet fra Burning Sky som gjøres tilgjengelig hos Vinmonopolet. De to andre, blant dem en Imperial stout, er langt dyrere spesialbrygg. 65 kroner for en 0,33-flaske er da også for så vidt nok. Om det er for mye, får bli opp til hver og en. Men dette er i alle fall et veldig godt øl.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.