Fransk øl er det ikke så ofte vi byr på, men i dag drikker vi en god fransk en med personlighet.

Brasserie Duycks Jenlain Ambrée er en nyhet på polet. Den kommer på stilfull 0,75 sprettkorkflaske og holder 7,5 volumprosent alkohol. Prisen er 90 kroner.

Fargen er kopperbrun og transparent, en nydelig kulør som om den bare hadde vært litt rødere sender tankene i retning av rosévin og sommer. Ølet lukter innbydende av rundt grommalt, karamell og gammelt treverk.

På sin veg ned gjennom smakssansene tilbyr Jenlain Ambrée et lett tørt preg med gode smaker av nøtt og krydder. Anslaget er mjukt, avslutningen veldig moderat bitter som går mer mot det tørre enn det bitre. Den gode maltsmaken står i fokus i dette ølet.

Jeg drakk det uten matselskap til, men jeg mener dette ølet har egenskaper som gjør det til veldig godt matøl. Særlig litt rikere kjøttretter, vilt, sauser også videre vil kunne akkompagnere dette ølet kjempefint. Stor flaske og voksent alkoholinnhold gjør også at du fint kan dele denne på flere under måltidet. Det er godt å drikke alene, men jeg satt og følte litt på at dette ølet roper etter mat.

Så alt i alt triller jeg en femmer for dette gode ølet fra Brasserie Duyck. Det byr ikke i noen retning på en eureka-opplevelse, men det er et veldig, veldig godt øl som føles rikt og basert på kvalitetsråvarer. Det gjenspeiler seg i smaken. Vinmonopolet lanserer tre øl fra dette bryggeriet som nyhet nå, en av dem er en blond variant som jeg også funderer på om jeg skal prøve meg på. Enn så lenge har Jenlain Ambrée vår anbefaling.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.