Sorachi er en saison med 4,7 prosent styrke og en pris på rett i underkant av 40 kroner.

Ægir tapper ølet på disse velkjente boksene sine der du kan trekke av hele lokket og drikke som av et ølglass. Her i HAs ølspalte er vi moderat begeistret for den varianten, og velger å skjenke ølet over i et egnet glass.

Der åpenbarer seg et gyllent saisonbrygg med et lett brunrødt skjær, og fruktige aromaer som stiger opp og kiler nesen til den som drikker. Ølet er tørt, litt tørrere enn man kanskje forventer, men har masse deilig belgisk fruktighet. Jeg satt og lette litt etter en frukt å identifisere smaksbildet på ølet med og klarte ikke helt bestemme meg. Men det er en litt tørr og ikke veldig syrlig fruktighet som kan minne litt om fersken og nektariner. Ægir mener fire til åtte grader er rett serveringstemperatur, og det høres fornuftig ut. Dette kan godt drikkes rett over kjøleskapskaldt.

Jeg finner smaksbildet enkelt og greit, men synes ølet føles litt kort og pappaktig i ettersmaken. Derfor skulle jeg kanskje ha drukket det til for eksempel en fet biff eller grillmat. Der kan det veldig godt hende at dette ølet hadde kommet mer til sin rett. Det har flere fine egenskaper som jeg tror kan gjøre det til et godt matøl.

Fra gammelt av var saison gardsølet som de som arbeidet på gardene og jordene i Belgia og i Mellom-Europa fikk servert som en del av oppgjøret sitt. Det står skrevet i historiebøker at gardsarbeiderne kunne ha rett på opp til fem liter saison hver eneste dag som tørsteslokker i varmen.

Jeg synes Ægir sin er helt ålreit, men vet også om saisoner som funker atskillig bedre som tørsteslokkere enn dette brygget gjør.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.