Og nå har han hørt om festivalen, for i september er han en av headlinerne på årets Kønnband i Stange.

Kultursjef i Stange kommune, Solbjørg Tveiten, begrunner valget av Odd Nordstoga med at han «har beina godt planta i flere sjangre og favner bredt både i alder og musikalsk interesse».

– Med troverdighet og godt håndverk forener han ulike sjangre, sier Solbjørg Tveiten.

– Resultatet er et fengende musikalsk uttrykk med tydelig signatur.

Hun mener også at musikken hans forener bygd og urbanitet, og passer på det viset utmerket inn i Kønnbands musikalske profil.

– Miksen av bygd og urbanitet er en kvalitet ved Stange som vi ønsker å løfte. Festivalen skal nå bredt, men også være med på å understreke Stanges identitet. Festivalen skal speile plassen og folka som bor her, sier Solbjørg Tveiten.

passer godt

– Siden jeg kommer fra bygda og bor i byen, stemmer vel dette med bygd og urbanitet på en måte, sier Odd Nordstoga, som gleder seg til å bli nærmere kjent med Kønnband-festivalen.

Et spesielt trekk ved denne er at en stor del av festivalen finner sted i biblioteket.

– Det passer i hvert fall meg veldig godt, sier Nordstoga.

– Jeg liker at en kommer litt nedpå.

Dette landet

Selv regner Nordstoga med at han kommer til å spille en del sanger fra albumet «Dette landet», som kom i fjor høst. «Dette landet» er det sjuende soloalbumet fra artisten, og hans trettende album etter debuten i 2004. Og det fikk – som alltid – svært gode anmeldelser. «Odd Nordstoga synes vaksinert mot å gi ut dårlige plater – eller sanger», het det i Stein Østbøs anmeldelse i VG. Her hevder Østbø at «tittelkuttet kan konkurrere helt i tetsjiktet om å bli Norges moderne nasjonalsang».

Selv ser Nordstoga litt mer nøkternt på det.

– Det har gått seg til nå, sier han.

– Jeg merker det begynner å bli en del folk som kan det, og har fått et forhold til det.

Flere artister

Årets Kønnbandfestival finner sted 16. og 17. september. Artister som tidligere er offentliggjort er Eve & the Heartmakers, Bendik og Frøkedal.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.