Planen var å kunne åpne på tirsdag, og mange interesserte stanset utenfor den nye kafeen i gågata. Men da var det fortsatt en godkjennelse eller to som manglet. Nå har Kai og Matti som håp og mål at alt skal være klart til åpning onsdag.
Og det er en åpning som mange har ventet på. For det var på Siste Indre at Kai Hansen og Matti Räty startet i 1993 og drev i fem år, før de flyttet til Alle Tiders. Det var de som drev Siste Indre blant annet under OL i 1994, da dette var stedet der absolutt alle ville inn, enten en var skøyteløper eller ikke, og det var flest av de siste.
Og nå er de tilbake i det som engang var Siste Indre-lokalene. Men de framstår i en helt ny og annerledes form. Også matmessig byr Kai og Matti på et aldeles nytt konsept.
Så dersom alt er klart på onsdag, er det mange kan forberede seg på en overraskelse. For det er et ganske spesielt interiør som Kai og Matti har satset på denne gangen.

Tre epoker

- Vi elsker antikke ting, og liker at hvert rom har sin egen stil, sier de.
Så de har likeså godt valgt å dele lokalet i tre ulike stiler. Inn til høyre er det en fabulerende og fargerik 1870-tallsstil, inn til venstre en stil fra rundt 1900, og i barområdet en art deco-preget stil fra 1920- og 30-årene, med både engler og guder i taket.

afternoon tea

Fra starten i Hamar var det paiene til Kai og Matti som var den store mat-attraksjonen, og det har fortsatt på Alle Tiders. Men nå driver de ikke lenger et paihus, og kommer ifølge Kai til å ha kun to paier på menyen. Ellers vil de ha jevnlig utskifting på menyen, som heretter skrives på tavle.
Åpningstidene blir i starten fra 11 til 18 fra tirsdag til lørdag. Et spesielt innslag som de planlegger på nyåret er Afternoon Tea, fra to til fem. Og den blir tradisjonell med scones, snitter og småkaker, i etasjefat som en venter det skal være til en Afternoon Tea.

Musserende på glass

Og den som vil et glass musserende vin attåt, får det også. For på Kai og Mattis Café blir det for første gang i Hamar solgt musserende vin på glass, og ikke bare på flaske.
Etter hvert vurderer de også muligheten av å ha åpent enkelte kvelder i uka.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.