Så er spørsmålet hvordan oppslutningen blir denne gangen. For gullalderen for utefestene på festplassene er nok over, og i fjor ble det ingen konsert i det hele tatt på Festplassen i Vallset. Da valgte Vallset Idrettslag i stedet å legge en konsert med Return i Stangehallen. Og den slo an, med over 1.600 betalende.

Men da idrettslaget i år gikk ut med et tilsvarende opplegg i Stangehallen, endte det med avlysning. To måneder før konserten skulle finne sted, var forhåndssalget såpass beskjedent at idrettslaget valgte å avlyse den.

I stedet blir det utekonsert på Festplassen igjen i år. Og igjen er det Vassendgutane som skal skape festen, sammen med lokale Route 24. Så spørs det om Festplassen fortsatt har sitt publikum.

Nøkternt

– Vi er nøkterne i utgangspunktet, sier Egil Sønsterud i Vallset idrettslag.

– Får vi 4–500 betalende, blir det et bra resultat for oss. Men det er klart vi håper på flere.

Et av de nye tiltakene for å hjelpe på oppslutningen, er at det i år blir 18-årsgrense på hele området. Et par år har de prøvd å begrense serveringsområdet betraktelig for å sikte seg inn også mot et yngre publikum. Men det viste seg at den yngre generasjonen uteble likevel, sier Sønsterud.

– Så nå blir det igjen mulig å bevege seg ut av kroa, slå seg ned på en benk i skråningen, eller på en forhåpentligvis tørr gressbakke og nyte en duggfrisk en til god musikk i julisola, sier han.

STORHETSTIDA

Festplassen i Vallset hadde ei storhetstid på 90-tallet og en god tiårsperiode framover. Return og D.D.E. er de to bandene som har spilt mest i Vallset, og de deler også publikumsrekorden. Begge trakk på det meste over 3.000 betalende.

Og selv om Egil Sønsterud og idrettslaget ikke regner den samme oppslutningen denne gangen, ser han ikke bort fra at et bra besøk kan føre til en fortsettelse.

– Vi er avhengig av et bra frammøte. Men går det bra, er det gode muligheter til å få til en ny runde neste år. For dugnadsånden er fortsatt god, og det er mange idrettsungdommer som trenger støtten som konsertene gir grunnlag for.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.