Det blir fest for de voksne på kvelden, men arrangørene har også et opplegg klart på dagtid. 

Kurt Nilsen var lenge en av Norges mest populære artister, men har slitt med å følge opp suksessen. Denne våren satser han friskt med ny plate og nytt liveshow.  Det smått legendariske bandet TNT er tilbake med Tony Harnell bak mikrofonen.

Publikum kan glede seg til høy partyfaktor med Admiral P. Helt øverst på årets festivalplakat står legendene i Europe, og det er god grunn til å ha høye forventninger til fredagens konsert.

Med Tømmerstock Ubarket får unge, lokale band mulighet til å vise seg fram på en større scene. Vinneren av årets konkurranse kåres lørdag 24.6. 

Med et folkelig og rockepreget program trakk Tømmerstock hele 7.500 publikummere under åpningsåret i 2014, og festivalen ble med det en umiddelbar favoritt i regionen. Festivalåret som fulgte ble et nytt eventyr med rekordmange 9.300 betalende publikummere. Med en nedgang til 6.000 betalene ble imidlertid fjorårets regntunge Tømmerstock-festival en liten skuffelse for arrangørene. I år er festivalen flyttet fra august til juni, og med artister som Europe, TNT, Kurt Nilsen og Admiral P på plakater er det stor grunn til å tro at det blir folksomt i Brumunddal sentrum denne helga.

bLUES TIL BARNA

Lørdag formiddag blir det nemlig både blues for barn og «Menn som syng» i Brumunddal sentrum. «Blues for barna» er en forestilling med blant annet Erik Harstad. Under forestillingen, som arrangers på torgscenen, får barna være med å synge bluesen «Haba haba!».

I Brumunddal bibliotek inviterer samtidig Brumunddal Mannskor til konserten «Menn som syng». Der skal mannskoret blant annet framføre smakebiter fra høstens kommende forestilling «Creedence Clearwater på norsk».

sATSER FRISKT

Nilsen sto igjen som hele landets kjæledegge etter idol-seieren 2003, og artisten opplevde enorm medgang i løpet av sine første år som artist. Sangeren har blant annet høstet to Spellemannpriser, solgt ut Oslo Spektrum tre ganger og sunget duett med Willie Nelson, men i løpet av de siste årene har Nilsen slitt med å følge opp suksessen. Denne vinteren slapp Nilsen ut sitt sjuende studioalbum «Amazing», og i disse dager er han i full gang med sommerens turné. Arrangørene at artisten kommer til Brumunddal med et spektakulært sceneshow.

gJENFORENT

Det er duket for røffe riff og power-vokal når Ronni Le Tekrø, Morten «Diesel» Dahl, Ove Husemoen, Roger Gilton og Tony Harnell går på hovedscenen fredag kveld. Bandet hadde sin storhetstid på 80-tallet, men til tross for hyppige utskiftninger av bandmedlemmer har TNT levert plater jevnt og trutt siden debuten i 1982. I 2016 ble bandets vokalist Tony Harnell gjenforent som fast medlem i bandet for fjerde gang, og med ny giv i rekkene har TNT planer om å gi ut en ny plate i løpet av høsten 2017. Denne sommeren er gjengen tilbake på veien for å markere at det er 30 år siden de slapp albumet «Tell No Tales».

hITMASKINERI

Philip Tom Joseph Boardman, alias Admiral P, vokste opp i Zambia. Han fikk sitt store, nasjonale gjennombrudd med «Snakke litt» i 2011, og i løpet av de senere årene har artisten fulgt opp suksessen med en rekke nasjonale landeplager. «Kallenavn» har nesten blitt spilt i stykker av ulike radiostasjoner, og 2014 vant han en Spellemannpris i klassen årets hit for «Engel. Admiral P blir flydd med helikopter til Brumunddal direkte fra VG-listekonserten på Rådhusplassen. Artisten gjester Tømmerstock for første gang når han går på scenen lørdag kveld.

hØYDEPUNKT

Med mange millioner solgte album er svenske Europe et band som virkelig har markert seg i rockehistorien, og denne helga kommer de altså til Brumunddal og Tømmerstock-festivalen. Bandet, som består av vokalist Joey Tempest, gitarist John Norum, tangetisk Mic Michaeli, bassist John Levén og trommis Ian Haugland, har gitt ut ti album siden utgivelsen av den selvtitulerte debuten «Europe» i 1983. Bandet er nok allikevel mest kjent for monsterhiten «The Final Countdown», som i 1986 lå på førsteplass på hitlistene i hele i 26 land.

tALENTIADE

Fredag kveld går det lokale bandet Adsecula på hovedscenen som første band under årets Tømmerstock-festival. Det gjør de som vinnere av fjorårets band-konkurranse Ubarket. Tømmerstock har allerede arrangert delfinaler som en del av årets konkurranse, og Deadly Medicine, Burnouts, Cave Noctem, The Rebels og The Ramblin Men er alle plukket ut som årets finalister. Lørdag samles årets utvalgte band til semifinale og finale på festivalens torgscene, og vinneren får som vanlig en plass i neste års festivalprogram.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.