I år er det 30 år siden Return fikk sitt store gjennombrudd, da de i 1985 vant NRKs rockemønstring med sangen «Sheila».

- Kortversjonen er at etter 9 utgivelser pluss singler og tusenvis av konserter kan vi i dag feire 30 år i bransjen, sier Tore Larsen.

- 2015 blir et av de mest aktive årene på lenge, og vi legger opp til en stor markering av jubileet under Stangedagene 21. august. Showet gjengir den musikalske historien, og vi er meget stolt av å kunne mønstre den originale besetningen fra 1985 i framførelsen av "Sheila". Jan Åge Slåttsveen og Steinar Hagen pusser støvet av Return-klærne, og det er faktisk nesten 30 år siden denne besetningen har stått på samme scene, sier Larsen.

Under jubileumskonserten forsterker de også mannskapet med to av de andre som har vært med, nemlig Sjur A. Lundstein og Magnus Østvang på keyboards. Henning Ramseth var vært fast medlem siden 2012. 

Ny singel

Og det er ikke bare gamle hits som står på menyen. 

- I sommer gikk også en annen drøm i oppfyllelse. Vi leide oss inn i ærverdige Nidaros studio i Trondheim for å spille inn en ny låt på ”gamle” måten.  Denne sessionen resulterte i singelen "Father Father" , som vil få urpremiere den 21. august, sier Larsen. Teksten er skrevet av Øyvind Håkonsen og Knut Erik Østgård, og komposisjonen er signert Return. 

- Alle vil vel kanskje tro at når 30 år i bransjen skal feires så måtte det bli en gladsang med jubileumssus, men vi valgte en litt annen med en tekst som har et sterkt innhold.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00