«Spider-Man: Into The Spider-Verse», er en ny Marvel-film regissert av Bob Persichetti, Peter Ramsey og Rodney Rothman.

Animasjon med signatur

Animasjonsfilmen er imponerende animert, og full av Marvels signaturinngrep. Flere av scenene er preget av kommentarbokser, slik som man finner i tegneseriene. Effektene er mye med særlig i starten og setter tonen for en slags klassisk superheltfilm.

Animasjonen ellers er godt laget, med spennende bilder og full fart. Man får følelsen av å skumme gjennom et tegneseriehefte når man ser «Spider-Man: Into The Spider-verse».

Men selv om animasjonen i filmen harmange positive sider, er jeg ikke sikker på om jeg likte «streken» så veldig godt. Den var til tider litt vel «rund» og med konflikter i uttrykket som virket malplassert.

Alternative dimensjoner

Filmen følger oppskriften på en superheltfilm fullt ut. Man har de onde vitenskapsmennene, man har heltens kjærlighetsproblemer, samt den indre konflikten. Verden er truet av skurkene, og superheltene må redde jorda.

I Marvels andre Spider-Man-filmer, er det som regel kun en Spider-Man. Slik er det i starten av «Into The Spider-Verse» også, men etter hvert viser det seg at det finnes flere edderkoppmenn – og kvinner.

Naturligvis må de slå seg sammen for å redde verden. De nye heltene som ser dagens lys, er av ulik kvalitet karaktermessig. Hvordan de dukker opp skal jeg ikke røpe, men de er av ulike uttrykk, og noen Spider-Man-karakterer egner seg bedre i filmen enn andre.

Tilfellet av en japansk «amime»-Spider-Man med robotvenn var nok den mest malplasserte av disse nye superheltfigurene.

Avsløringer

Filmen prøver seg også på noen kompliserte familieforhold. Den får til å realisere den ene problemstillingen på en utarbeidet og grundig måte, men ett av filmens vendepunkter og mest oppsiktsvekkende avsløringer og avmaskeringer, virker ganske motivasjonsløs.

I Spider-Man-filmer er hvem som skjuler seg bak masken et gjennomgående tema, men her blir spesielt én avmaskering stående som et eksempel på middelmådig historiefortelling i den nye Marvel-animasjonen.

Filmen er engasjerende i både driv og tegneserie-effekter, men har mange hull, malplasseringer og mangler.

Marvel-bom

«Spider-Man: Into The Spider-Verse» virker til tider som et desperat forsøk på å dra mer gryn ut av Spider-Man-konseptet. For å gjøre noe «nytt» har man lagt inn dårlig utarbeidede supplementer i en «hipp» 2018-adapsjon som for tydelig strever etter å treffe dagens populærkultur innen musikk og dataspill. Marvel gjør nok dessverre en bom her. Selv om animasjonsfilmen har fine detaljer på lerretet klarer ikke historien å oppfylle seg selv godt nok.

Fakta

Spider-Man: Into The Spider-Verse

  • Regi: Bob Persichetti, Peter Ramsey og Rodney Rothman.
  • Sjanger: Animasjon
  • Nasjonalitet: USA
  • Spilletid: 1h,42 min
  • Aldersgrense: 9 år
  • På Hamar kino fra: Fredag den 14. desember.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.