Bull har vært sjef for dramaavdelingen i NRK, han har vært programsjef for kulturavdelingen, sjef for NRK 2, han bygget opp Nordisk Film til å bli landets største produksjonsselskaper innen film og TV, driver nå sitt eget produksjonsselskapet NordicStories - og nå skal han lage en ny film om Kirsten Flagstad.
Filmen skal være klar til 2013. Da er det hundre år siden Kirsten Flagstads operadebut på Nationaltheatret.
STEIN-ROGER BULL ble invitert inn i Flagstadsfestivalens kunstneriske råd av lederen Bjørn Simensen (tidligere direktør Den Norske Opera og redaktør i Dagbladet), og nå ser Bull fram til å selv regissere den nye dokumentarfilmen om Kirsten Flagstad.
Det er tidligere laget to filmer om Kirsten Flagstad: Marthe Stokviks «Voice of the Century» (- 95) og Karoline Frogners «Kirsten Flagstads plass» (-08).
Denne gang skal «Århundrets stemme» presenteres internasjonalt.
- Det er behov for å få laget en bred, stor dokumentar med tanke på distribusjon internasjonalt, sier Stein-Roger Bull til Hamar Arbeiderblad.
- Historien må nå fortelles for en ny generasjon, en historie om en kunstner som i sin tid var en av de største, sier Bull, som rangerer Kirsten Flagstad blant de ti største sangere i sitt århundre.
DEN KJENTE produsenten tror ikke det vil by på store problemer å finansiere et slikt prosjekt.
- Her er det snakk om kontakt med en TV-kanal, samt søke de forskjellige aktuelle «fonds», og gå ut internasjonalt. Det er om å gjøre at vi tenker en internasjonal produksjon, sier Stein-Roger Bull.
- I utgangspunktet er det ikke vanskelig å finne penger til et slik prosjekt. Kirsten Flagstads navn er fremdeles internasjonalt kjent, sier Bull - som selv har gode kontakter blant annet i Tyskland og Frankrike - og som sier at det også er naturlig å se mot USA hvor operastjernen briljerte på Metropolitan Opera i New York.
- Dette er noe jeg gleder meg til å gjøre, sier en begeistret Stein-Roger Bull.
Produksjonsselskapet hans, NordicStories, presenterer denne sommeren en dokumentar om advokaten, hjemmefrontmannen og statsråden Jens Christian Hauge. Historien vises på NRK i to programmer, hvert 40 minutter.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.