Middelalderfestivalen gikk av stabelen på Domkirkeodden i helga. Festivalsjef Ranveig Nordbryhn var godt fornøyd da HA tok kontakt med henne etter festivalen.

– Festivalen har gått aldeles strålende, det må jeg si. Det har vært fullt hus og topp stemning, sier Nordbryhn.

– Jeg er litt overveldet akkurat nå, fy søren for ei helg! Den har vært helt fantastisk, så mye folk så fint vær og så god stemning. Jeg har aldri opplevd maken, legger hun til.

Ny besøksrekord

– Hvor mange var det på festivalen i år?

– I år har vi knust alle rekorder. Vi hadde en gammel besøksrekord på 8.700, men i år var det 9.100 besøkende, sier Nordbryhn

– Hvordan føles det?

– Jeg er kjempefornøyd. Vi har en fantastisk gjeng med deltakere, frivillige og ikke minst et fantastisk publikum. Det er de som lager festivalen, forteller hun til HA

– Det er gøy å se hvordan festivalen har satt seg i lokalbefolkningen. Det spiller ingen rolle om det regner, blåser eller er 30 plussgrader, de kommer på festivalen, sier Ranveig.

– Vi har hatt en fantastisk festival. Nå er jeg en sliten, men en godt fornøyd festivalsjef, det er gøy dette her, oppsummerer festivalsjefen.

Ridder og prinsesseskole

Ea Cecilie (4) og Kim Richard Nordengen (5) var begge to med på ridderskolen under helgas festival.

– Vi lærte å slåss som riddere, det var gøy! Smiler Kim.

Ea var også med på prinsesseskolen.

– Hva gjorde du på prinsesseskolen?

– Først så fikk jeg velge kjole og krone, så lærte jeg å neie og vinke, og til slutt så fikk jeg kysse en frosk, smilte Ea.

Med både ridderskole og prinsesseskole kunne Ea utsmykke seg med en helt spesiell tittel.

– Nå er jeg en ridderprinsesse, og jeg skal fange deg, lo hun og tok HAs utsendte til fange.

Mange aktiviteter

Etter en flukt fra ridderprinsessens fangehull var det ikke rent lite å få med seg på middelalderfestivalen. Bueskyting, myntslåing, ridning, foredrag, skuespill og mange boder med forskjellige middelalderting, var bare noe av det en kunne se og oppleve på festivalområdet.

For noen er det ikke aktivitetene som er det store trekkplasteret.

– Det er moro å se alle draktene. Å se så mange eldre ting i den digitaliserte verdenen som vi lever i er bra, sier Håvard Lillebo. Han var med på å starte Middelalderforeningen i Hamar, og har sett den vokse helt siden starten.

– Hva er høydepunktet med festivalen for deg?

– Jeg går rundt og koser meg på festivalen. Den er rett og slett kjempebra. Høydepunktet for meg er nok alle draktene og middelaldertingene, avslutter Lillebo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.