«Breaking Bad» handler om en kjemilærer som begynner å produsere amfetamin og blir narkobaron. Serien består av fem sesonger og ble avsluttet i fjor høst.

– Det er fantastisk å jobbe i TV-bransjen for tiden, sa regissør Vince Gilligan da han mottok den gjeve prisen på tampen av den tre timer lange prisutdelingen.

Både hovedrolleinnehaver Bryan Cranston og birolleinnehaverne Aaron Paul og Anna Gunn fikk også individuelle priser for sin innsats i serien, som satte tungvektere som «True Detective», «House of Cards», «Game of Thrones» og «Downton Abbey» i skyggen.

«Modern Family» tangerte rekord

Beste kvinnelige skuespiller i dramaklassen ble Julianna Margulies for prestasjonen i serien «The Good Wife». «Modern Family» ble kåret til årets beste komedie, for femte år på rad. Serien tangerte dermed rekorden til «Frasier», som klarte det samme mellom 1994 og 1998.

 «Game of Thrones», som norske Kristoffer Hivju har en rolle i, var nominert i 19 kategorier, men fikk stempelet «kveldens taper» av nyhetsbyrået AFP. De mottok priser for blant annet kostyme og sminke, samt andre kategorier som ikke var en del av nattens show.

Det er allerede planlagt en femte og sjette sesong av den populære TV-serien, som er produsert for Home Box Office (HBO). I alt gikk fjernsynsnettverket hjem med 19 priser totalt – fire av dem ble utdelt i løpet av showet.

Crystal hedret Williams

Robin Williams, som døde 11. august, ble også viet spesiell oppmerksomhet under showet av sin gode venn Billy Crystal.

– Det er så rart å snakke om Robin Williams i fortid når han var så nært til stede i våre liv. Han fikk oss alle til å le. Hans talent var enestående, sa Crystal fra scenen.

Produsent og komiker Seth Meyers ledet prisutdelingen på Nokia Theater i Los Angeles i delstaten California, i det som var den 66. utgaven av Emmy. 

Disse vant

* Beste dramaserie: «Breaking Bad»

* Beste komedie: «Modern Family»

* Beste miniserie: «Fargo»

* Beste mannlige hovedrolle i drama: Bryan Cranston i «Breaking Bad»

* Beste kvinnelige hovedrolle i drama: Julianna Margulies i «The Good Wife»

* Beste mannlige hovedrolle i komedie: Jim Parsons i «The Big Bang Theory»

* Beste kvinnelige hovedrolle i komedie: Julia Louis-Dreyfus i «Veep»

* Beste mannlige birolle i drama: Aaron Paul i «Breaking Bad»

* Beste kvinnelige birolle i drama: Anna Gunn i «Breaking Bad»

* Beste mannlige birolle i en komiserie: Ty Burrell i «Modern Family»

* Beste kvinnelige birolle i en komiserie: Allison Janney i «Mom»

* Beste manus i en komiserie: Louis C.K., «Louie»

Kilde: Reuters (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.