Maja Lunde fra Oslo har blant annet skrevet boken «Bienes historie», som vant bokhandlerprisen og var den mest solgte boka i Tyskland 2017, samt «Blå»og «Over grensen».

Nå skal den sistnevnte boka filmatiseres under navnet «Flukten over grensen», som den første krigsfilmen for barn – ifølge en pressemelding fra Norsk Film Distribusjon.

Aktuell krigshistorie

– Da jeg startet arbeidet med denne fortellingen, var målet å fortelle en historie fra krigen, om vår nære fortid, for barn, sier Maja Lunde i pressemeldingen.

– Historien startet hos meg som filmmanus, men ble til bok før den nå blir til film. «Over grensen» har en spesiell plass i hjertet mitt. At denne fortellingen er viktig for meg, handler ikke om at det er min første barnebok. Det handler om historiens tematikk. En tematikk som, siden boka kom ut i 2012, dessverre har blitt skremmende aktuell, forteller Maja Lunde.

Historien handler om fire barn på flukt fra nazistene i desember 1942. De er jøder, og prøver å komme seg til nøytrale Sverige. Filmen blir en spenningsfilm for barn.

Maipo Film produserer

Maipo Film har produsert over 30 filmer og TV-serier siden selskapet ble grunnlagt i 2013.

Nå skal produksjonsselskapet også filmatisere «Flukten over grensen».

Den siste tiden har de satset stort på barnefilmer, og har blant annet produsert den nye Flåklypa-trilogien.

Johanne Helgeland har regi for «Flukten over grensen», som har premiere i februar 2020.

Rollene som de fire barna i filmen spilles av Anna Sofie Skarholt fra Oslo (f. 2007) Bianca Ghilardi-Hellsten fra Oslo (f. 2010) Samson Steine fra Slependen (f. 2007) og Bo Lindquist-Ellingsen fra Moss (f. 2006).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.