• POP: Eirik Sildnes og Nico & Vinz er pop i USA.
    FOTO: PRIVAT.

Det populære bandet, der Errik Sildnes har fast plass i bandet, setter spor etter seg i verden. De klatret til topps på Billboard Hot 100 Airplay denne uken med singelen «Am I Wrong», og er nå den mest spilte låten på amerikansk radio, skriver Dagens Næringsliv.

Samtidig beholder duoen fjerdeplassen på verdens mest prestisjetunge hitliste, Billboard Hot 100 for tredje uke på rad. Totalt har de nå ligget 11 uker på Billboardlistene. Dette kan være et tegn på at suksessen stopper litt opp, og at det blir vanskelig å klatre helt til topps på Billboard 100 Hot. En video med «Am I Wrong» er sett av over 28 millioner.

- Det skal veldig mye til å slå første- og andreplassen på den listen nå. Iggy Azalea og Ariana Grande er blitt superstjerner i USA med hver sin låt, og begge er svært store monsterhits. Den canadiske gruppa Magic! ligger på tredjeplass på lista, de gjør det bra, men Nico & Vinz kan kanskje klare å klatre til tredjeplass, sier Gisle Stokland, som driver nettstedet 730.no til Dagens Næringsliv.

- Låten til Nico & Vinz spilles over alt. Jeg har hørt låten i resepsjonen på hotellet i New York, i taxien og på Starbucks, forteller Stokland.

Eirik Sild­nes er nesten målløs over suksessen de har hatt på kort tid. Det er lityt av et sprang å gå fra et lokalt band i Hamar til internasjonal suksess. Eirik har lang farts­tid fra Ha­mar-sce­nen, og er godt kjent i det lo­ka­le mu­sikk­mil­j­øet gjen­nom band som Haugerom og Grant Wood.

- Jeg er et pro­dukt av mil­j­øet på Mu­sikk­verk­ste­det, og det var Kent Fry­den­lund som vir­ke­lig fikk meg i gang, sier han. I mot­set­ning til man­ge and­re mu­si­ke­re har ve­gen fra pub til fes­ti­val vært kort for Ei­rik Sild­nes, og kon­tras­te­ne kun­ne knapt vært stør­re.- Det har vært en ufat­te­lig stor over­gang. Jeg er vant til å ta spil­le­job­ber som er ne­derst på rang­sti­gen, men nå har jeg fått en li­ten smak av stjer­ne­til­væ­rel­sen.- Det er jo den sto­re drøm­men for alle som be­gyn­ner i band, sier Sild­nes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.