Monfonfestivalen på Hamar teater er over for i år. Det var tredje gangen festivalen ble arrangert og på teateret er man fornøyde med både årets begivenheter og besøkstallene fra torsdag til lørdag.

Litt fler enn i fjor

– Det var 630 folk som var på billettarrangementene. I tillegg var det flere åpne arrangementer og vi regner med at det har vært opp mot 850 besøkende på forestillingene, forteller Anders Kippersund ved Hamar teater.

– Det er litt fler enn i fjor, selv om festivalen har vært en dag kortere og programmet komprimert, men med like mye innhold, forteller Monofon-sjef Johanne Margrethe Kippersund Nesdal.

God miks på programmet

– Det var fint med 3.-klasse ved Stange sine monologer som en kickstart. Profilen i år ble veldig ung, med for eksempel Magnus Nordbekk, Nora Aschim og STAVIS-elevene, sier Johanne.

Ungt blod og mer etablerte scenekunstnere har gått hånd i hånd på Monofonfestivalen.

– I går avsluttet vi med mer etablerte, som Hanne T. Asheim og Cate Pendry. Vi er mer fornøyd med programmet enn vi noen gang har vært, sier Monofon-sjefen, og legger til at det inspirerer til senere prosjekter.

– For oss på teateret er det en spennende måte å starte året på, forteller hun.

Høydepunkter

– Hva synes dere var høydepunktene ved festivalen?

– Jeg vil trekke tråden fra Magnus Nordbekk sin monolog «Etter døden-boken», Nora Aschims «Fra en annen virkelighet», samt «Sov stille i meg» med Jonas Jeremiassen Tomter og Feenix Foundation. Jeg satt pris på de unge produksjonene, sier Anders Kippersund.

– For meg tror jeg høydepunktet var poesijam på fredag kveld. Det var så mange som kom opp og jamma med Feenix Foundation, forteller Johanne.

– Det var så mye kreativitet i luften, skyter Anders inn.

Monofon 2020

– Som arrangører har vi fått festet grepet rundt å arrangere denne typen festival, sier Monofon-sjefen, som legger til at en ting som har utviklet seg over de tre årene, er at folk kommer for å bruke Monofon som en arena.

– Utøvere ønsker seg hit og det er kult.

– Blir det Monofon neste år?

– Bombesikkert, svarer Anders.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00