– Det er alltid moro å komme tilbake til Norge, og vi ser fram til konserten på Hamar lørdag, sier In Flames-vokalist Anders Fridén på telefon fra Sverige.

Etter turnéstart i Finland nærmer bandet seg den norske riksgrensen. I kveld spiller de i Karlstad, og i morgen ankommer de Hamar for å holde turnéens første konsert i Norge.

– Konserter som den vi skal spille i Hamar er viktig for oss i bandet. Det er ikke alle som har råd til togbilletter og hotellovernattinger i Oslo. Da er det bedre at vi kommer til fansen i stedet, sier vokalisten.

Internasjonale stjerner

Som internasjonale metal-pionerer har In Flames skyhøy status blant verdens death-metal fans. Det Göteborg-baserte bandet er et framtredende medlem i den eksklusive gruppen band som la grunnlaget for subsjangeren gothenburg-metal, og i dag er In Flames å regne som et av verdens desidert mest kjente metal-band. In Flames har gitt ut 11 studioalbum siden bandets unnfangelse I 1993, og I 2014 slapp de ut sitt foreløpig siste album «Siren Charms». I tillegg konserter i Skandinavia skal bandet innom Østerrike, Sveits, Tyskland, Frankrike og Nederland i løpet av høstens turné, men først skal de altså til Hamar.

Lang konsertkveld

Anders Fridén forteller at de kommer til Hamar med en solid bunt låter som strekker seg helt tilbake til albumet «Whoracle» fra 1997.

– Vi har slengt inn en god del låter som vi aldri har spilt live tidligere, og det kommer til å bli en ganske ulik konsert FI forhold til forrige gang vi spilte i Norge, fastslår vokalisten.

Fridén hinter samtidig om at publikum har en lang og begivenhetsrik kveld i vente.

– Det kommer til å bli en veldig lang kveld med mange blinkende lamper og mye god musikk, fastslår vokalisten.

I tillegg til In Flames kommer det svenske bandet Black Temple som support-band.

Det er bookingselskapet Venues som, i samarbeid med utstillingsplassen, arrangerer lørdagens metal-fest, og Espen Solheim Røhne fra Venues forteller at billettene fremdeles ikke er utsolgt.

–Vi har lov til å slippe inn totalt 1.500 mennesker, og akkurat nå har vi solgt rundt 1.300 billetter, forteller Røhne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.