I lomma, i mobiltelefonen, har han filmens plakat, med stempelet «Distributed by SF Studios», og sammen med kameratene Jørn Kolsrud, Johnny Carlsen og Jonny Westernes har han et papir med signatur som forteller at premieren i Norge er 25. desember 2018.

– Helt strålende, smiler Kristian – som forteller at Jørn Kolsrud og hans egen slektning, engelske Ralph Kamp, har sikret kontrakten.

– Det er signert en kontrakt med SF for visning i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og Ralph, som er en rutinert filmmann internasjonalt, var særdeles imponert over SFs presentasjon av sine planer for filmen i Norden.

Lang veg

Ideen Kristian Kamp lanserte for sine venner allerede i 2003 vises i Norge neste jul som spillefilm. Hundreogtimillionersprosjektet er svært nær å sette landingshjulene ned. Han selv har de to siste årene bodd og jobbet i Montreal i Canada, og han kom i forrige uke hjem igjen til Hamar.

– Jeg har sagt opp leiligheten min i Montreal, nå blir jeg mest i Hamar – men selvsagt med noen turer til Canada innimellom, forteller Kristian Kamp.

Filmen produseres av to animasjonsselskaper, i Montreal og i Quebec City. Regissøren Kevin Munroe jobber nå mest fra hjemme i Los Angeles, co-regissør og produsent Kristian Kamp skal fortsette sin jobb fra Hamar – og begge to jobber daglig opp mot produksjonsselskapet via nettet.

– Vi er faktisk foran skjema akkurat nå, sier Kristian Kamp, som daglig, sammen med regissøren, godkjenner såkalte sekvenser.

Norske stemmer

– Det er allerede skrevet kontrakter for visning i førti land, sier Kristian Kamp.

I dagens versjon har figurene «Trym», «Freia», «Grimmer» og «Jutul» stemmene til skuespillere fra Canada. En kontrakt med et stort Hollywood-selskap kan føre til at internasjonale superstjerner hentes inn for å gi sine stemmer. Norske stemmer skal brukes i den norske versjonen.

Klikk her for å se traileren til filmen!

Fakta om «Troll»

Filmen «Troll – the Tale of a Tail» er et Hamar-prosjekt med ståsted i selskapet Sagatoon. Filmens budsjett er på cirka 110 millioner norske kroner, og filmen produseres i Canada.

Trollprinsen «Trym» har to dager på seg til å redde sin far, «Kong Grom», som har blitt til stein. Som «Frodo» i «Ringenes Herre» må «Trym» og vennene hans ut på en farlig ferd for å redde «Groms» liv.

Premiere 25. desember 2018.

Les også
KULTUR Se - her er en smakebit av filmen. 
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00