Billettkøen i kafeen på Hamar Teater var lang, en solfylt søndag ettermiddag. Det som sto på menyen etter kjøttkakene denne søndagen, var kremen. Nemlig et absurd dramastykke skrevet av Eugène Ionesco, satt opp av en gjeng viderekomne i Hamar barne- og ungdomsteater.

Produktivt

Amatørteateret, bestående av en gjeng engasjerte ungdommer, har ikke hatt all verden med tid til å sette opp stykket.

Anders Kippersund forteller at de fikk sjansen til å sette opp stykket da teateret fikk jobbe mer «utenfor rammene».

- De som skulle være med måtte bruke vinterferien til å sette opp stykket, sånn at den altså ble ødelagt, smiler regissøren bak skjegget.

- Dette innebar mange lange arbeidsdager. Heldigvis fikk de større rollene enkelte prøver på forhånd, men det aller meste er altså satt opp i ferien.

Lærerikt

Nils Aleksandar Gajik, som spilte hovedrollen i stykket, forteller at det har vært utrolig interessant, artig og lærerikt å være med.

- Vi har hatt mange lange diskusjoner ut ifra stykket, forteller hovedrollen, som synes at handlingen i Neshornet har et spennende tema.

- Dette stykket krever at alle er på hogget hele tiden, for at det skal fungere, legger han til.

Samfunnsaktuelt

Handlingen i stykket har et slags samfunnskritisk og politisk budskap. Stykket handler om hvordan mennesker tilpasser seg virkeligheten på tross av moralske og prinsipielle standpunkt. Det er i alle fall slik Hamar barne- og ungdomsteater beskriver handlingen i stykket, som de framførte søndag, mandag og tirsdag, for et publikum som ikke hadde vondt for å verken le, applaudere eller undre seg. Magnus Lie Øverland (17) forteller at han likte stykket veldig godt.

- Det var både rart og absurd, men handlingen kom tydelig fram i slutten av stykket.

20 års ventetid

Anders Kippersund fortalte fra scenekanten at han har ønsket å sette opp stykket i 20 år, og at skuespillerne har gjort en fantastisk jobb. I lyset fra scenen, kunne man skimte en tåre i øyekroken til den tydelig rørte regissøren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00