Styreleder i Teater Innlandet, Randi Eek Thorsen, fortalte i mandagens Hamar Arbeiderblad at arbeidet med ny teatersjef etter Janne Langaas (ferdig i 2019) vil bli tatt fram på styremøte nå i september.

Hun sa at jobben er Innlandets viktigste kulturjobb, og at jobben med å finne erstatter for Janne Langaas krever grundige forberedelser.

Morten Joachim Henriksen, som har vært nevnt av flere som aktuell teatersjef for Teater Innlandet, ble 23. august presentert som ny sjef for Haugesund Teater fra januar 2019. At en teatersjef ansettes så tidlig før jobbstart viser også at det i denne sammenheng gjelder å være tidlig ute.

Jobben Janne Langaas har gjort for Teater Innlandet er av mange trukket fram som en forsterker når det gjelder interessen for stillingen. Vi har tatt en liten ringerunde til opplagte kandidater – og her er svarene:

Anders Kippersund, fra Tangen, regissør og skuespiller i Turnékompaniet:

– Tilværelsen med Turnékompaniet og Hamar Teater gjør en slik stilling mer utenkelig for meg. Samtidig søker jeg mer mot det å jobbe som utøver.

– Men er det helt uaktuelt?

– Jeg tror faktisk jeg må svare ja til det, men det hadde vært smiskende gøy å bli spurt. Spør gjerne, så jeg kan få gleden av å sin nei.

Lars Erik Holter, fra Nes, professor i skuespillerfag ved Teaterhøgskolen og regissør:

– Nei, jeg tror nok ikke det. Jeg ble ansatt som sjef for Det Norske Teatret, og fikk erfare litt av hva en slik stilling kan innebære. Slike jobber inneholder også en del vonde beslutninger, og jeg er nok litt for godhjerta. En stor del av slike jobber er kjempegøy, men også handler det om å skuffe mange, og …, ja, jeg er vel ikke satt sammen for slike jobber.

Morten Joachim Henriksen, fra Gjøvik, teatersjef og regissør:

– Stillingen som teatersjef for Teater Innlandet er absolutt en jobb jeg synes er veldig spennende, og hvis jeg får sjansen en gang griper jeg den. Men det er viktig å gjøre ting helt – så 2019–2023 er det Haugesund Teater for meg.

Ingjerd Egeberg, fra Ringsaker, skuespiller:

– Dette er noe jeg ikke har tenkt på i det hele tatt, og nå har jeg flyttet til Oslo og jobber som skuespiller – og for meg er det nå viktig å jobbe som skuespiller mens jeg har helsa i behold. Janne Langaas har jo gjort en fantastisk jobb, så her må styret lete grundig.

– Du har vært teatersjef tidligere, ved Rogaland Teater, er din dør helt lukket?

– Sjefsgenet mitt er nå er sovende, men jeg sier ikke aldri mer.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00