Det er Tømmerstock og Scandic Ringsaker som står bak arrangementet. Lørdag 30. april kommer rockebandet til Scandic Olrud.

- Det er et band vi vurderte for Tømmerstock-festivalen, men ble aldri noe av på grunn av en misforståelse med management. Da slår vi heller til med en egen konsert her på Scandic Ringsaker. Foreløpig legges det ut 800 billetter til konserten, sier Tømmerstock-arrangør Rune Myhren.

Nazareth startet da tre av medlemmene i bandet The Shadettes, vokalist Dan McCafferty, bassist Pete Agnew og trommeslager Darrel Sweet, fikk med seg den spanskfødte gitaristen Manny Charlton.

I 1970 flyttet alle medlemmene til London, og året etter kom debutplaten Nazareth. Verken denne eller oppfølgeren Exercises fra 1972 ga bandet den helt store oppmerksomhet. Det var først da deres tredje plate Razamanaz ble utgitt i 1973 at salget og populariteten begynte å ta av. Platen var produsert av Roger Glover fra Deep Purple, og bandet fikk to topp 10-plasseringer på de britiske hitlistene med «Broken Down Angel» og «Bad Bad Boy».

Balladen «Love Hurts», komponert av Boudleaux Bryant og tidligere spilt inn av The Everly Brothers, toppet en rekke singlelister, og lå blant annet 14 uker som nummer en på VG-lista i Norge. Sangen skulle i utgangspunktet ikke være med på albumet, og var heller ikke å finne på den europeiske utgivelsen av albumet. På den amerikanske utgaven erstattet «Love Hurts» bandets tolkning av Randy Newman sangen «Guilty». «Love Hurts» er fortsatt en av bandets aller mest kjente sanger, og har vært med å bidra til at bandet har fått et balladestempel.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.