– Dette blir så morsomt som jeg hadde håpet, sier Knut Nærum, som allerede under første leseprøve kunne konstatere at det han hadde skrevet, fungerte.

Skuespillerne Tom Styve og Ida Holten Worsøe har begynt å få manus mer under huden nå, og i hvert fall lyd i instrumentene sine.

korps-feber

Ingen av dem har spilt i korps før, og dermed må Ida og Tom øve flittig for å kunne spille rent på premièren 20. oktober. De får god hjelp av hele teateret, som starter hver dag med at alle ansatte med litt korpserfaring, spiller den nye «Teater Innlandet-marsjen» sammen.

– Det renner ned folk fra alle etasjer her! sier Ida Holten Worsøe, som også er smittet av korpsfeberen som herjer på huset.

Nærum vender tilbake

Knut Nærum har samarbeidet med Teater Innlandet før, og var ikke i tvil da de spurte ham om å skrive et stykke til.

– Jeg sier alltid ja til rare ting. Men det viktige er at vi gjorde «Willie Nelson kjente mor mi» sammen, og å ha Janne Langaas som instruktør, ville jeg gjerne oppleve igjen. Hun er en ekstremt musikalsk regissør. Og Ida og Tom er to allsidige og morsomme skuespillere, sier Nærum, som også har fått stor respekt for korpsbevegelsen.

– Jeg har blitt mer oppmerksom på det store frivillige arbeidet som ligger bak, som det bare er å ta av seg hatten for.

manus og korps i ryggen

Nærum har satt sammen historier fra Korps-Norge til én handling, hvor vi følger et korps og forholdet mellom de to korpsmedlemmene Silje og Emil, gjennom et år.

Ida og Tom besitter alle roller; ulike typer korps-foreldre og korpsentusiaster av alle slag. Skuespillerne mener de får mye gratis av et godt manus.

– Teksten til Knut er så bra at den spiller seg selv, sier Ida.

– Eller, nesten, da, må hun legge til.

God støtte får de også fra de 46 lokale korpsene, som fordelt på 26 forestillinger, skal stå sammen med dem på scenen.

– Å ha dem i ryggen, det blir heavy, sier Tom, med en viss ærefrykt.

Om en drøy måned teller de opp for første gang, sammen med Tangen skolekorps.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.