Black Debbath har holdt den politiske debatten gående siden bandets oppstart i 1999, og tidligere i januar kom bandet ut med sin nyeste plate «Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock!». I den anledningen har de politiske rockerne lagt ut på norgesturné, og torsdag kveld ankom turbussen Hamar og Seb's Hotel.

Moro hver gang

Black Debbath kaller seg for den femte statsmakt, og tar med det rollen som politiske aktivister i sin musikk. Sakene de engasjerer seg i er allikevel av varierende omfang. «Bytt Vaskeklut oftere», «Det er problemer innad i høyre» og «Nei til runkesti på Ekeberg!» er blant sakene som har stått på bandets dagsorden opp igjennom årene. Med et slikt hysterisk utgangspunkt preges konsertene til Black Debbath av en herlig blanding mellom blytung rock og spinnvill humor. Torsdagens konsert var definitivt ikke noe unntak.
- Dette var helt rått. De leverer en solid kraftpakke med god musikk, herlig sceneshow og fantastisk humor, sier Lars Adrian Nilsson. Han var en av de rundt 100 heldige personene som fikk plass til konserten, og han kan fortelle om et livslangt fanforhold til bandmedlemmene.
- Jeg har vært fan av disse gutta helt fra den tiden jeg hørte på Gartnerlosjen, og da var jeg ikke gamle gutten, sier han.

Tre ting på en gang

Lars Lønning er bandets hovedstemme utad, og fra en talerstol laget av et styre fra en Harley Davidson motorsykkel, spredte han bandets galskap utover kvelden. i tillegg har han Aslag Guttormsgaard og selveste Egil Hegeberg som støttejul, med den stødige trommisen Ole Petter «Ollis» Andreassen bakerst på scenen. Sammen er de faktisk veldig, veldig gode, og man begynner egentlig å tenke på hvor langt dette bandet kunne ha kommet hvis de hadde sunget om noe annet enn vaskekluter. Man skulle tro at det for mange er vanskelig å ta bandet seriøst, selv om de lager og presenterer musikk på en veldig fengende, og god måte. De beskrev egentlig seg selv veldig treffende under selve konserten med sangen «Slaver av humoren».
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00