en siste uka har det kommet inn mange forslag til Hamar Arbeiderblad. Leserne har sendt inn sine forslag på kandidater til den høythengende utnevnelsen «mesterborger». Seks kandidater er plukket ut og nå starter avstemmingen.

– Det er veldig gode kandidater i år! Det er noen som er ganske profilerte, men det er også folk som jobber mer i det stille, sier Ranveig Nordbryhn, leder for Hamar Middelalderfestival. 

Hun gleder seg over at folk stiller opp og engasjerer seg både i avstemming og utdeling av prisen. – Mesterborger er en pris for innsats for byen vår, og det handler om ildsjeler som brenner for Hamar og for folk som bor her. De gjør alle en viktig jobb for at byens kal holde seg levende og ha folk som bryr seg, sier Nordbryhn.

KANDIDATENE

Du kan stemme på, enten via sms, på e-post, via HAs nettside eller ved å sende inn papirkupong.

Her er de seks kandidatene det står mellom: 

1. Erland Dalen - Han har vært en pådriver for korsang i Hamar i en årrekke, ikke minst som dirigent for Damenes Aften.

2. Kirsti Hougen og Svein Ørsnes - Med brennende engasjement har de to skapt både Tante Gerda og ikke minst nytt liv i Røhnegården.

3. Erik Jacobsen - Han er mannen bak 17. mai-feiringen på Sagatun, som er en lokalhistorisk nyskapning med stor suksess.

4. Knut Monssen - Han har vært sentral i Hamar Naturskole helt fra starten og er formidler av et stort miljøengasjement.

5. Mocci Ryen - Hun har skapt Stoppested Verden, som er landets største årlige internasjonale barnefestival.

6. Frida Ånnevik - Hun har gjort nasjonal suksess som visesanger, blant annet med Spellemannspris i år.

Gi din stemme her.

OPPTOG

Mesterborger 2013 ble Sverre Gaarden, for gjennom en lang karriere å ha gitt stemme til dem som trenger det mest. Også i år stiller ordfører Morten Aspeli opp på Domkirkeodden til Mesterborgerparade med tidligere vinnere og til selve kåringen av årets vinner. Det skjer på Domkirkeodden søndag 15. juni.