Det var god stemning og myldrende liv da andre dag av årets store multikulturelle barnefestival gikk av staben. Folkehavet ved jernbanemuseet vitnet om hamarsinger som ivrig tok inn inntrykk fra de 45 nasjonalitetene representert.

Variert show

Programmet på hovedscenen bydde i dag på blant annet dans fra Myanmar, oppvisning i ekte amerikansk cheerleading fra Hamar Cheer Team Angels , og musikalske inntrykk fra kloden rundt med verdensmusikkgruppa ComboNations. Selv med truende skyer som etter hvert gikk fra å tilby lettere duskregn til skikkelig nedbør, stilte publikum opp. 

LES OGSÅ: Opplevelser fra hele verden

Circus Raj var i dag som i går like populært, og deres halsbrekkende stunts og imponerende triks var åpenbart høydepunktet for flere. Sirkusdirektør Farzana Khan fra India forteller om deres arbeid med å spre indisk kultur, og sier seg storfornøyd med Hamar-publikummet. Sirkuset fra delstaten Rajasthan har opptrådt i Europa flere ganger.

Barnebok om flyktninger

Charlotte Håkonsen har illustrert boka Jeg gikk meg over sjø og land, den første norske barneboka som tar opp det høyst aktuelle temaet flyktninger. Ideen til boka, som er en fiktiv historie om en ung gutt på flukt fra konflikt, kom da redaktør Tina Marie Tsiplaki hadde problemer med å forklare flyktninger for sin sønn. Tsiplaki teamet seg opp med Håkonsen og forfatter Siddhant Rihel Kumar, og sammen laget de den informative barneboka i løpet av et år.

Håkonsen forteller om brae tilbakemeldinger, og at deler av overskuddet fra boka går til Flyktninghjelpen.

LES OGSÅ: - Mangfold fra Vang til Sør-Afrika

Besøksrekord

Festivalleder Mocci Ryen ser ikke på regnværet som en nedtur, og forteller om besøksrekord på lørdagen. Uten å røpe noe lover hun overraskelser når Stoppested Verden feirer jubileum år.

- Det beste for meg er å se reaksjonene fra alle som er her, spesielt barna siden dette er en festival for barn. Nå nettopp var det tre jenter som kom opp til meg og takket for det jeg gjør, og det er jo ekstra gøy, sier hun. Ryen og Stoppested Verden mottok i går Mangfoldprisen 2016 for sin rolle som samleplass for folk med ulike etnisk bakgrunner.

Publikum virket også storfornøyde med helga, og samtlige besøkende som HA snakket med var bestemte på å komme tilbake neste år.

LES OGSÅ: Stoppested verden får mangfoldprisen

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00