–Vi gjør det jo for å lage litt liv i byen, og for å få beveget oss litt utendørs. Vi vil ta AnJazz ut i gata, og gi litt til Hamar, forteller selveste styreleder i AnJazz-styret, Alf B. Aschim, i mens han langer ut ned gågata, for å nå fram til korpset og begynnelsen av paraden på stortorget. Aschim kom nok rett fra Hamar teater, hvor han og mange andre musikkentusiaster har tilbrakt de siste dagene i forbindelse med AnJazz-programet.

HER finner du alle HAs artikler om AnJazz - ett tastetrykk herfra.

Nå var det gata som sto for tur!

Korps og faner

Med et «godt og blanda» korps satt sammen av frivillige i forbindelse med paraden, fikk gjengen som hadde samlet seg utenfor kulturhuset musikk å marsjere til.

–Dette er et bra initiativ, og en fin anledning til å vise at det skjer mye i Hamar, forteller Hennie Hildre Skare, utkledd i drakt fra Middelalderfestivalen – for Mylderfestivalen og Middelalderfestivalen var nemlig også tilstede sammen med AnJazz, for å feire musikken i Hamars gater.

Tilslutning på ferden

Det var mange som sluttet seg til paraden da den begynte å bevege seg bortover gågata. Det tok ikke lang tid før følget var dobbelt så stort, for de som paraden møtte på sin veg ble revet med i marsjen.

–Det er god stemning og morsomt å høre på alle de som spiller, forteller Daniel Nordahl Kløving (9) som står i gata sammen med søsteren sin og hunden deres, for å høre foreldrene spille i korpset.

Flere barn var også med i fortroppen av AnJazz-paraden.

Ingeborg Risbakken (9) gikk foran med en halvfull boks med strøssel, som fungerte perfekt som et rytmeinstrument!

–Jeg er med fordi jeg har lyst, forteller den unge strøssel-perkusjonisten, som også spiller saksofon i korps. Risbakken tror det er viktig for musikkmiljøet i Hamar at man lager litt liv i byen.

Setter pris på liv i byen

–Jeg har fulgt med fra starten av paraden, da jeg prøver å få med meg hva som skjer i byen, forteller Georg Larsen, som lener seg på sykkelen sin og skuer utover sluttdestinasjonen og korpset som blåser og slår takt på Østre torg.

-Det er moro at folk tar initiativ til å starte litt liv i byen. Det setter jeg pris på, konkluderer Larsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.