– Det er dumt å jobbe med Prøysen og Børli. Man får ikke spesielt lyst til å skrive egne tekster etterpå, men når man klarer å komme rundt det, og å bruke det som inspirasjon, er det veldig stas, sier Frida Ånnevik.

I disse dager er hun i full gang med en skoleturné som omfatter spillejobber på ti forskjellige videregående skoler over hele Hedmark, og nå har hun flyttet til sine egne låter. Ånnevik forteller at det føles godt å være tilbake med et program bestående av eget materiale.

– Det går slag i slag. Forrige uke hadde vi fem konserter. Denne uken er det «bare» tre, sier hun.

Første skoleturné

Skoleturneen arrangeres gjennom Den Kulturelle Skolesekken, og ifølge Turnéorganisasjonen i Hedmark ville alle ha Ånnevik da turnéprogrammet ble presentert.

Som skoleturné-musiker er artisten førstegangsreisende, men Ånnevik forteller at hun allerede etter halvspilt turné sitter igjen med mange gode erfaringer.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Det er noe av det fineste jeg har gjort noensinne. Vi står og ser på ungdommer to timer daglig. Vi bare ser på dem, og de ser på oss.

–Ove (lydmannen journ.anm.) minner oss på at det er et sjelsliv inni der, selv om de kanskje ikke vil vise oss det. Men det er helt greit. Vi er i et rom, sammen, samtidig. Og så gir vi noe, og så kan de velge om de vil ta imot eller ikke, sier Ånnevik.

Artisten beskriver vinterens skoleturné som et «Mjukt Sirkus».

– Vi spiller i forskjellige rom hver eneste dag. Rom som elevene eier, og som de allerede har et forhold til. For oss er det stort å gi dem en opplevelse som er noe helt annet enn det de forbinder rommene med, sier hun.

ny musikk

Ånneviks sanger framføres i trio-format sammen med Haldor Røyne på gitar og Andreas Løwe på Tangenter. Ove Nesheim har fast plass på sin post som lydmann.

– Dette er folk jeg har spilt og jobbet med veldig lenge, og det har fungert veldig bra så langt. Det er godt å være tilbake med å gjøre sine egne ting, forteller Ånnevik.

Akkurat nå ligger fokuset på turneen, men snart skal Frida Ånnevik med band inn i studio for å spille inn en ny plate.

– Jeg kan ikke røpe så veldig mye, men jeg kan si at vi skal spille inn en plate, og at vi kommer til å gjøre det live i studio, sier hun.

Ånnevik forteller at hun har tilbrakt store deler av de siste seks månedene i sin egen låtskriver-boble, og at de siste par ukene med turné har fungert som et hyggelig sjokk tilbake til hverdagen.

– Jeg trenger perioder som er lange nok til at man virkelig kommer inn i det, og jeg fant tid til å skrive mye i høst.

– En slags videreutdanning

Etter mange musikalske sidespor ser Ånnevik nå fram til å presentere ny musikk, skrevet med nye impulser og nye erfaringer.

– Nå har jeg jobbet med mange prosjekter som er ganske annerledes i forhold til min egen musikk, og i den prosessen har jeg lært veldig mye av å spille med mange nye musikere.Dette har vært en slags videreutdanning for meg som musiker, og jeg håper at selvsagt at jeg har utviklet meg til det bedre. At jeg har utvidet mitt prosjekt og at det går i riktig retning, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.