– Vi kommer til å gå ut i 120, fortsette i 140 og mot slutten av siste låt skal vi ligge helt på maksgrensen. Vi kommer til å blåse ut alt vi har av krefter, smiler Henrik Langgård fra Adsecula.

STEM PÅ ADSECULAS VIDEO «Greed» HER!

Bandet ble dannet i løpet av sommeren 2014, og består av fire kompiser som alle går på musikklinja på Stange. Trommisen Tobias Lyseggen og gitarist og vokalist Henrik Langgård hadde begge en bakgrunn fra andre metalband, og det var de som kontaktet gitarist Torgrim Elvsveen og bassist Jostein Risto for å gjøre bandet komplett.

Hva skal barnet hete?

Da de fire karene satte seg ned for å diskutere hva bandet skulle hete, tok det ikke lang tid før de kom fram til en enstemmig beslutning. Det mystiske navnet Adsecula er latin og har en betydning som ganske enkelt kan oversettes til kleshenger.

– Det hang en kleshenger like ved der vi satt, og etter å ha vært en tur innom oversetteren til google var vi alle svært fornøyd med resultatet, smiler bassist Jostein Risto.

Plate på veg

Med bandnavn på plass satte de umiddelbart i gang med produksjon av egne låter, og bandets uhørt-bidrag «Greed», var ifølge medlemmene selv den låten som egnet seg best.

– Vi har en tendens til å skrive låter som er ganske lange. I alle fall mye lengre enn den grensen som ble satt før musikkvideoinnspillingen.

Nå er de godt i gang innspillingen av bandets første plate, og planen er å gi ut en åttespors fullengder innen påsketider 2016. Men først står Uhørt-avstemningen for tur, og de fire kompisene i Adsecula legger ikke skjul på at de har lyst til å havne blant de gjeveste plassene på topp tre.

– Vi meldte oss på først og fremst for å vise fram bandet og våre egne låter, men det er klart at vi har lyst til å varme opp for Turboneger. Det blir i så fall en gedigen bonus, sier Tobias Lyseggen, og får støtte fra bandkameratene.

– Det hadde vært utrolig kult å spille foran så mange mennesker, og de beste hadde vært hvis vi hadde klart å dra med oss alle sammen inn i musikken vår.

– Vi kommer til å gi alt vi har fra scenen, sier Henrik Langgård.

fakta

Navn på låt: «Greed»

Medlemmer: Jostein Risto (18), Torgrim Elvsveen (18), Tobias Lyseggen (18), Henrik Langgård (17)

Sjanger: Teknisk og progressiv metal

Stedstilhørighet: Ringsaker

Øvingsrom: Musikkverkstedet i Hamar kulturhus og Rockeverkstedet i Stange

Oppstart: Sommeren 2014

Erfaring: Sommerkaos, Klubb Nor, Tangen Rock-festival.

Inspirasjon /forbilder: Mastadon, Dream Theater, Metallica, Avenged Sevenfold, Gojira, Machinehead

Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Det er ikke lett å få til ukentlig øving når trommisen i Deceive Me har bosatt seg i Trøndelag..
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Kamilla November håper at Uhørt vil åpne nye dører til der hun trives aller best.
Les også
KULTUR UHØRT: Musikkstudentene i Not Dark Yet så tidlig at det var et potensial i bandet
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Når Aether er i godt humør kan de pumpe ut flere nye låter i uka.
Les også
KULTUR UHØRT: Aras Hajo kom til Norge fra Syri. Med seg hadde han interesse for musik.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.