Jethro Tulls tolvte skive er et mørkt og kynisk kapittel i bandets lange historie.

Året er 1979. Den jordnære optimismen fra forgjengerne «Songs from the Wood» og «Heavy Horses» er for lengst borte. Borte er også den rå energien fra 1978-turneen. «Stormwatch» markerer et vondt skille: Dette er det siste albumet med den sjarmerende og nokså stabile besetningen fra 70-tallet. Bassist John Glascock slet med helsa og rakk bare å spille på tre av låtene før han gikk bort. Ian Anderson spiller på resten, noe som kanskje forklarer hvorfor bassen er mikset mistenkelig mye høyere på nettopp disse. Uansett, «Stormwatch» har utvilsomt en nedstemt og fortvilet klang, tungt preget av omstendighetene. Låtmaterialet varierer veldig, men høydepunktene finnes likevel. «North Sea Oil» er en sterk åpningslåt. Min favoritt er nok «Dark Ages», mye takket være Barriemore Barlows utsøkte trommespill. «Dun Ringill» er en skjør og vakker sang om den skotske vestkysten, mens «Elegy» er en siste hyllest til de som ikke lenger er blant oss. Etter dette albumet forsvant fem av seks medlemmer, og Jethro Tull klarte aldri mer å reise seg til gamle høyder. Dessverre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.