Etter fjoråret bestemte ledelsen i Tømmerstock at de i år skulle dedikere en hel aften til de unge, med fri aldersgrense og passende artister, i jakten på nye målgrupper. 

Unge Ferrari, Julie Bergan, Sondre Justad og Kristoffer Ulven Band skal lokke tenåringene på konsert torsdag, men så langt har billettsalget gått tregt, selv med en liten oppsving de siste dagene.

- Jeg håpte de artistene skulle stimulere de fra 18 - 25 år. Vi har såvidt tippa 250 billetter til torsdag per i dag, forteller festivalsjef Rune Myhren.

Vanskelig målgruppe

Og det er ikke slik at festivalen ikke har prøvd.

- Vi har brukt mye midler på å promotere mot målgruppen der de er i sosiale medier. Det er ikke det at vi ikke når ut til de, forklarer Myhren.

Han mener det er vanskelig å forklare hvorfor de yngste ikke ser ut til å ha lyst til å gå på konsert.

- Det er en helt spesiell målgruppe. Det er mye ferskvare, og det går i nuet. Men det er rart at den allmene festivalgjengeren ikke vil komme for å se tre av de hippeste P3-artistene for øyeblikket, sier Myhren.

Men han tror mye kan skje frem mot torsdag.

- Vi har 1000 billetter, og med det gode været som er spådd, kan det fort stå fem hundre ungdommer å banke på døra her torsdag. Men hvis det viser seg at dette vil ikke Innlandet ha, så blir det trolig ikke mer, sier Myhren.

ny scene i nygata

Billettsalget til fredag og lørdag går derimot så det suser, og ligger omtrent på samme nivå som i fjor, hvor om lag 9000 mennesker var innom i løpet av helga.

- Når det gjelder helga, så er det trøkk. Jeg er ikke redd for fredag og lørdag. DumDum Boys er sikre, og Vamp treffer bredden i folket. Men om det blir som i fjor, med maks uttelling, er jeg ikke sikker på, forteller Myhren.

Festivalen har ellers gjort en vri på scenene til den tredje utgaven av festivalen. I stedet for en mindre scene på torget som i fjor, vil denne i år befinne seg i bakgården bak Tømmerstock Kulturkafè i Nygata.

- Vi ønsker å spre festivalen litt. Få med nedre bydel og få litt aktivitet rundt eget hus. Men jeg er spent på om folk orker å gå de tohundre meterne fra hovedscenen, sier Myhren, som også kan fortelle at forberedelsene til folkefesten går etter planen.

- Vi ligger bedre ann enn de første årene. Vi har organisert oss bedre, og fått inn flere frivillige, sier festivalsjefen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.