Artist: Torbjørn Dyrud

Album: Under sola, gjennom regnet

Vurdert: Torbjørn Dyruds nye skive er en sart og fin én, men mangler dessverre utfordringer, spenning og kraft både lyrikkmessig og musikalsk.

Det er et polert og pent lydbilde totningen opererer med, men det skjer aldri noe og blir fort kjedelig og nøytralt.

Dyrud har riktignok noen romantiske tekster, i begge betydninger av ordet. Spesielt de tekstene som romantiserer barndomstilværelsen, naturen og landbruket, er fine å høre på. Derfor liker jeg best låtene «Gardbrukeren», «Sauen i skauen» og «Gutta på trammen».

Dyrud synger fint og har en hyggelig dialekt, men det låter tamt og ensformig i ganske stor grad gjennom hele skiva.

Til gjenklang passer den ypperlig til bakoverlente situasjoner, for eksempel til å akkompagnere en ettermiddagslur.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.