Nyinnflyttet hamarsing Tone H. Romtveit har nettopp gitt ut singelen «Spor etter deg», der hun selv har skrevet tekst og melodi og har gitt den ut på eget selskap. Hun er vokst opp i Telemark, har utgangspunkt i folkemusikk, og «Spor etter deg» viser hvordan hun tar med elementer fra folkemusikken inn i visesangen. Med sang og piano får låten et ganske så nakent uttrykk, og preges av en stillferdig lyrisk tone. Tematisk handler det om å ta vare på og bygge på arven. Selv har hun fortalt at utgangspunktet er minnet om bestefaren; «Han tråkka opp vei når det var snøvær ute og jeg fulgte etter i spora hans. Når vi kom inn, var det fram med fela, et dikt eller ei vise. Det satte spor.» Så langt er det møtet mellom folkemusikk og visesang som preger låten, og det gir rom for en fin og fruktbar kontrast mellom tradisjonens fylde og en søkende varhet.

Omtalt av Geir Vestad

Terning 4

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.