– Nå har vi har drodlet rundt tanken om at vi burde komme oss ut av Hamar sentrum og vise fram festivalen på andre arenaer, og plutselig dukket Målia opp som en ny, spennende arena, sier daglig leder i Kirsten Flagstad Festival, Solveig Rønningen. Hun forteller at ideen er inspirert av Lars Eggens Opera Di Setra, som allerede er en stor suksess i Tylldalen.

– Vi kontaktet Opera Di Setra og de likte ideen. Deretter ballet det på seg, sier Rønningen.

Drømmer om 500

Kirsten Flagstad Festival setter opp operaen i samarbeid med Løten kommune, Løiten Almenning, Altibox og Hamar og Hedmarken turistforening, og forestillingen finner sted 17. juni.

– Det skal være en opplevelsespakke, der man får en flott gåtur opp til Målia. Der oppe venter en stor opera-opplevelse, sier hun. Daglig leder i Hamar og Hedmarken turistforening, Margrete Ruud Skjeseth, forteller at Målia har kapasitet til å ta imot mange mennesker.

– Vi skal sørge for at alle som vil være med skal få plass, og det finnes egentlig ingen begrensninger, sier Skjeseth.

– Det er en komisk opera som virkelig passer i den settingen vi har på Målia, og jeg har en magefølelse av at det kommer mange folk. Vi drømmer om at så mange som 500 tar turen, sier Rønningen.

Opera i fri luft

Det er baryton Lars Eggen som innehar den mannlige hovedrollen, mens Gunda-Marie Bruce er klar for den kvinnelige hovedrollen. Trond Gudevold, Ingeborg Haugvik Francke fra Hamar og pianist Eva Holm Foosnæs på piano stiller også til sommerens seteropera.

– Opera fungerer uansett hvor det settes opp, og det er alltid spennende med opera på nye steder.

– Vi har allerede arrangert Operapub på Gregers til stor suksess, og vi håper at dette vil tiltrekke nye publikumsgrupper, sier Rønningen. Hun forteller videre at forestillingen kommer til å vare i drøyt to timer uten pause.

– Vi kjører på uansett vær, så folk må kle seg etter vær og føre, sier Rønningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.