Som lyn fra klar himmel dukket bassisten Avishai Cohen opp i spillelistene mine på YouTube. For en befriende åpenbaring!

Jeg hadde aldri hørt om den israelske bassisten før han og bandet tilfeldigvis dukket opp i hodetelefonene. Jeg måtte med en gang bestille det som regnes som Cohens beste skive, nemlig Continuo.

Allerede et snaut minutt ut i førstelåta «Nu Nu» skjønte jeg at dette var musikk av høyeste kvalitet. Den spennende musikalske reisen starter med Amos Hoffmans klimpring på oud – et pæreformet strengeinstrument med en utsøkt klang. Avishai selv spiller for det meste kontrabass, noe som låter helt sublimt.

Materialet er relativt lyttervennlig, men samtidig krevende jazz. Man hører med en gang at dette er gutter som behersker sine instrumenter fullt ut.

Høydepunkter: «One for Mark», «Emotional Storm» og «Smash». Tittellåta er også interessant – med Cohen på elektrisk bass til en forandring.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.