– Det tok ikke lang tid før vi fant ut at vi er en god gjeng som trives sammen, og tiden har vist at vi også klarer å lage musikk som vi alle synes er fin, sier gitarist Erlend Arnesen.

Bandets fem medlemmer studerer alle i tredjeklasse på musikklinja i Stange, og det var i løpet av høsten 2013 at de fant ut at de ville gjøre Not Dark Yet til et lengre prosjekt.

STEM PÅ NOT DARK YET-VIDEOEN "We'll Go No More A-Roving" HER!

Lærerik prosess

Siden den tid har bandet gjort flere ulike spillejobber, og de var senest i aksjon under årets Tangen Rock-festival.

Gitaristen beskriver bandets musikk som svevende pop med en anelse melankoli, og han forteller at de alle er med på låtskrivingen. Til nå sitter de med en håndfull ulike låter, men Arnesen forteller at bandet lenge var i tvil om de i det hele tatt kunne delta i HAs Uhørt. Bandet manglet nemlig en ferdig innspilt låt.

– Vi leide lokaler i Ungdommens Hus i Elverum og dedikerte en hel helg til innspilling, forteller Arnesen, og forteller at samtlige i bandet er godt fornøyd med resultatet.

– Nå vet vi at man trenger ikke platekontrakt eller de beste studioene for å lage fin musikk, sier han. Han beskriver bandets deltakelse i Uhørt som en god opplevelse.

– Denne prosessen har vært veldig verdifull og lærerik for hele bandet. Nå har vi vært igjennom hele prosessen fra låtskriving og innspilling til et ferdig resultat med musikkvideo, sier han.

Usikker framtid

Listen over band som oppløses etter endt videregående opplæring er særdeles lang. Noen drar til utlandet, andre skal avtjene førstegangstjeneste og mange reiser til storbyene for å begynne på høyskoleutdanning.

– Vi utelukker ingenting, men hvis man er realist så skjønner man at bandet kommer til å bli dratt til forskjellige steder. Derfor er det viktig for oss at vi får ut musikken før vi er ferdig med videregående, sier Arnesen. Som første punkt på agendaen skal han og resten av bandet sanke stemmer for å bli blant de tre kandidatene som får spille under Uhørt-live 20.11.

– Publikum vil sikkert sette pris på litt svevende pop før det braker løs med Turboneger, og for oss ville det vært en veldig stor bonus, sier Arnesen.

FAKTA

Låt: «We’ll Go No More A-Roving»

Medlemmer: Erlend Arnesen (18), Martin Espelund Ekse (17) Frida Tømmerberg (18), Hanna Ekre (17), Ola Lutnes Trøen (18)

Sjanger: Pop

Stedstilhørighet: Spredt over hele Hedmark. Alle går 3. klasse musikk på Stange.

Øvingsrom: Stange videregående skole

Oppstart: Høsten 2013

Erfaring: Tangen rockfestival og spillejobber i forbindelse med ulike konferanser. 

Inspirasjon /forbilder: Half Moon Run, He Paper Kites, Ben Howard, Ingebjørg Bratland, Yes, Jeff buckley, Joni Mitchell, Kate Bush, Fiona Apple

Les også
KULTUR UHØRT: Når Aether er i godt humør kan de pumpe ut flere nye låter i uka.
Les også
KULTUR UHØRT: Aras Hajo kom til Norge fra Syri. Med seg hadde han interesse for musik.
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Det er ikke lett å få til ukentlig øving når trommisen i Deceive Me har bosatt seg i Trøndelag..
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Kamilla November håper at Uhørt vil åpne nye dører til der hun trives aller best.
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Med en blanding av tunge, tekniske og progressive metal-låter vil Adsecula å ta publikum med storm.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.