213 publikummere var på plass da den svenske jazzpianisten Jan Lundgren skulle hedre sin landsmann Jan Johansson med et eget konsertprogram. Sammen med bassist Mattias Svensson og en strykekvartett bestående av Johannes Dickbauer, Anne Harvey-Nagl, Aurore Cany og Asja Valcic tok Lundgren publikum med på en reise gjennom Johanssons katalog, og med arrangementer av Martin Berggren behandlet Lundgren de klassiske verkene med den ytterste verdighet.

Jazz og folkemusikk

Jazzpianisten Jan Johansson markerte seg for alvor i begynnelsen av 60-tallet som en av Europas ypperste. I samarbeid med musikere som Arne Domnérus og Georg Riedel ga han ut album «Jazz på svenska», der han presenterte en ny kombinasjon av jazz og folkemusikk. Jan Lundgren ble født i 1966, to år før Johansson døde. Han debuterte i 1994 med albumet «Conclusion», og har i løpet av sin karriere medvirket i over 50 ulike albuminnspillinger. Hans foreløpig siste album, «Potsdamer Platz», ble gitt ut tidligere i år.

Formelt, men lekent

Torsdagens konsert var imidlertid dedikert til Johansson, og Lundgren innledet konserten med et knippe låter fra nettopp «Jazz på svenska». Samtlige av de frammøtte så ut til å nyte hver eneste tone under det som ble en formell, men allikevel leken og inviterende konsertkveld. Det var høytidelig nok til at man holdt seg helt stille, men det var også en konsert for spontane applauser og latter. Lundgren hadde full kontroll over både klaviaturet og publikum, og samspillet med Svensson, som har vært Lundgrens faste bassist i mange år, var aldeles glimrende. Lundgren skal dessuten ha skryt for at han geleidet publikum gjennom programmet på en ryddig og god måte. I løpet av kvelden rørte han ved andre Johansson-verker som «Jazz på ungerska»og «Jazz på ryska» samt hans egen hyllest «Lycklig resa». Og da publikum avslutningsvis fikk servert perlen «Visa från utanmyra» og Johanssons lekne versjon av «Här kommer Pippi Långstrump» var omtrent alle ønsker innfridd.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.