– Jeg er vokalist, men jeg synger ikke. Jeg skriker, bråker, sier Waldemar Kristiansen fra Spit of Pestilence. Det var han som sammen med kompis og medmusiker Mattis Bjørke etablerte bandet en kald januardag i 2012. De har allerede markert seg på det nasjonale metal-kartet, og bandet kan se tilbake på en lang liste med spillejobber og sceneopptredener.

Fikset fest med return

Høydepunktet kom likevel tidligere i høst da de fikk spille foran tusenvis av mennesker under jubileumskonserten til Return i Stange sentrum.

STEM PÅ SPIT OF PESTILENCE-VIDEOEN «Cannibal» HER

– Det var veldig moro. Vi var litt bekymret for å ødelegge Return-konserten med vår harde musikk, men slik ble det heldigvis ikke, sier Kristiansen og fortsetter:

– Etter konserten fikk jeg tilbakemeldinger fra en kompis som hadde overhørt to eldre publikummere snakke om at det nok «ble litt mye». Da følte jeg at vi hadde gjort jobben på scenen.

Spit of Pestilence er nemlig et band som spiller musikk av det harde og aggressive slaget.

– Det er lett å si at vi spiller ekstrem-metal, men egentlig spiller vi musikk som er en blanding av veldig mye annet, sier bassist Gaute Rosvold (15).

Kritikerrost EP

I vår slapp de EP-en «Tombstone Massacre» til massiv hyllest fra flere av landets metal-kritikere. På den samme utgivelsen finner man også bandets Uhørt-bidrag «Cannibal».

– Den skiller seg litt ut fra de andre låtene på EP-en, men først og fremst falt valget på «Cannibal» fordi det er den låten vi er mest fornøyd med, forteller Kristiansen. Han forteller at det var en enkel avgjørelse for bandet å ta del i HAs musikkmønstring.

– Vi meldte oss på Uhørt fordi vi tenkte at dette ville være en veldig god mulighet til å vise oss fram, men det hadde selvsagt vært veldig morsomt å få mulighet til å spille i Kirsten Flagstad-salen, sier Kristiansen.

Karene lover å gi det de har hvis de blir stemt fram til spille under Uhørt-Live 20. november.

– Vi pleier å gi alt som remmer og tøy kan holde når vi spiller, sier han.

FAKTA

Navn på låt: «Cannibal»

Medlemmer: Waldemar Kristiansen (17), Gaute Rosvold (15), Henrik Olaussen (21), Mattis Bjørke (17)

Sjanger: Ekstrem-metal/Death-Metal

Stedstilhørighet: Stange/Tangen

Øvingsrom: Rockeverkstedet i Stange

Oppstart: Januar 2012

Erfaring: Returns 30-årsjubileum, Tangen Rock-festival og mye annet

Inspirasjon/forbilder: Glasscloud, Behemoth, Virus og Suicide Silence

Les også
KULTUR UHØRT: Kamilla November håper at Uhørt vil åpne nye dører til der hun trives aller best.
Les også
KULTUR UHØRT: Med en blanding av tunge, tekniske og progressive metal-låter vil Adsecula å ta publikum med storm.
Les også
KULTUR UHØRT: Når Aether er i godt humør kan de pumpe ut flere nye låter i uka.
Les også
KULTUR UHØRT: Aras Hajo kom til Norge fra Syri. Med seg hadde han interesse for musik.
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Det er ikke lett å få til ukentlig øving når trommisen i Deceive Me har bosatt seg i Trøndelag..
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Musikkstudentene i Not Dark Yet så tidlig at det var et potensial i bandet
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.