Benedicte Brænden utviklet en særegen stil allerede med debuten «Doghouse Rose» for fem år siden. Den har hun tatt flere skritt videre i sitt nye album, med sin kombinasjon av country og rockabilly-trekk. Tittellåten «Blood on your hands» er en sugende mørk sak som tidlig anslår tonen. Ikke minst antyder og avdekker den noen mørkere stemninger som er kommet inn siden sist, og tittelen peker moe noen riktig dystre sider.

I så måte etableres spennende kontraster både til stemmen hennes og det lette melodiøse grunnpreget.

Fengende

Og det er disse motsetningene som gjør «Blood on your hands» til et album det er vanskelig ikke å stanse opp ved. For Benedicte Brænden viser seg igjen som en låtskriver og utøver med sans for det både fengende og drivende. Når hun i tillegg stiller med et solid lag musikere, er det bare å gratulere med et nytt helstøpt album.

En femmer fikk hun i HA forrige gang også; da var det en ny countryartist som gjorde seg gjeldende. Denne gangen framstår hun som en artist som befester posisjonen sin.

La gå at ikke alt er like originalt, og Benedicte kjenner godt til tradisjonen hun går inn i. Men hun har våget seg på mer siden sist – og gjennomfører det. Det er blitt et gjennomført stilig album, men likevel med en røff tone og flott sting i antydningene av mørket som lurer bakenom.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.