På sin første soloplate setter Mari Samuelsen en personlig og sterkt signatur. Mari Silje har utviklet en helt egen stil, og platen er gjennomsyret av den. Hun trakterer fiolinen med en helt egen seighet og styrke, som gjør at energiene i platens verk kommer rett hjem til lytteren. På dette albumet musiserer hun med Trondheimsolistene og broren Håkon Samuelsen, noe som fungerer ypperlig.

Flere spor har blitt til etter samarbeid med nordiske komponister, alle kjent fra nordisk filmmusikk. Albumet inneholder blant annet nye komposisjoner av Frans Bak (Forbrytelsen), Uno Helmersson og Johan Söderqvist (Broen). Det har blitt dramatiske, rolige spor, alle med en god del mystikk.

Det kreves enormt av en musiker å kunne fylle et slikt rom, og Mari Silje behersker det. Ólafur Arnalds «Words of Amber» er en slik utfordring. Mari Silje briljerer i tilsynelatende enkle melodifraser med variasjoner, som hun spiller meget innlevd, med egen timing og følsomhet, og hun varierer subtilt i dynamikken. Også her oppstår den kjølige, lengtende klangen som er så typisk for albumet. Hun beholder samme roen i Arvo Pärts «Darf ich …», men her får hun også mulighet til å vise mer temperament. Mest interessant er «Study in Rituals», som har en fantastisk spenning over seg. Også her oppstår den merkelige motsetningen mellom å ha fullstendig kontroll på hver eneste tone, og en komplett frihet i ekspressivitet. Alt i alt et praktfullt album!

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.