– Vi tar mye inspirasjon fra band som foreldrene våre har hørt på, Deep Purple, AC/DC, Guns ’N’ Roses og Metallica. Vi trekker også kreative impulser fra gamle progressive band som Camel og King Crimson, nyere metallband som Mastodon og Gojira, men også postrockband som Mogwai og Lights Out Asia, forteller Christian Ruben Alexander Jahren.

STEM PÅ AETHERS VIDEO «Surrender» HER!

Ifølge han er fokuset på driv, spenning og avspenning, gripende refrenger, sammenheng og et bevisst uttrykk sentralt.

Fant tonen på Stange VGS

Aether har røtter helt tilbake til vennskap og bekjentskap på barneskolen, men fikk først virkelig form gjennom fire av medlemmenes tid på Musikklinja ved Stange videregående skole.

Jahren forteller at skolens pensum ikke ga mulighet til å rendyrke metal-interessen, men at de allikevel har fått med seg nyttig musikalsk bagasje fra studiene.

– Som for eksempel måten vi tenker litt helhetlig på. Vi tenker på musikken vår både som produkt og uttrykk, og en samling av ideer. Aether har et stort fokus på låtoppbygging. Medlemmene har vokst opp med mye forskjellig musikk, som har lagt grunnlaget for inspirasjons- og impulsrik musikk, sier Jahren.

– Vi driver med musikk hele tiden, ikke bare i bandsammenheng. Når vi først får ideer kan de av oss som skriver låter pumpe ut flere i uka når vi er i humør. Nå har vi såpass mye materiale at vi prøver å spille inn litt på egen hånd.

Til topps i UKM

Pinna i eikene er tidsmangel, og konserter havner naturligvis bak jobb og studier på prioriteringslisten til medlemmene. Men årets snaut fem konserter toppes i hvert fall med full pott i Ungdommens Kulturmønstring (UKM).

- Landsmønstringen i Trondheim var gøy. Det var travelt, men det var artig. Og vi delte opplevelsen med mange andre flotte musikere. Til tross for våre opprørske rockesjeler likte vi å være med på opplegget, sier Jahren, og påpeker at spennet er stort mellom UKMs festivalpreg og konsertmiljøet Aether er vant til.

FAKTA

Navn på låt: «Surrender»

Medlemmer: Håvar Knutsen Brennhagen (vokal og tangenter), Sivert Steen (gitar og vokal), Ruben Jahren (gitar og vokal), Aleksander Melbye (bass) og Bjørn André Syverinsen (trommer og vokal).

Sjanger: Progressiv metall/rock

Stedstilhørighet: Vallset

Øvingsrom: Vallset, i garasjen til foreldrene til Syverinsen. 

Oppstart: 2010 

Erfaring: Aether ga ut fullengderen «Hide & Seek» i 2014. Foruten musikklinja på Stange videregående skole har medlemmene fartstid i band som Elude The Sun, Deceive Me, Krøzamaja og Vogalize. 

Inspirasjon/forbilder:  Mastodon, Metallica, Deep Purple, Ihsahn, Leprous, Meshuggah og Animals as Leaders m. flere.

Les også
KULTUR UHØRT: Aras Hajo kom til Norge fra Syri. Med seg hadde han interesse for musik.
Les også
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Med en blanding av tunge, tekniske og progressive metal-låter vil Adsecula å ta publikum med storm.
Les også
KULTUR UHØRT: Det er ikke lett å få til ukentlig øving når trommisen i Deceive Me har bosatt seg i Trøndelag..
Les også
KULTUR UHØRT: Kamilla November håper at Uhørt vil åpne nye dører til der hun trives aller best.
Les også
Les også
KULTUR UHØRT: Musikkstudentene i Not Dark Yet så tidlig at det var et potensial i bandet
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.