Vang kirke var stappet med folk, og kirkerommet var lyssatt på vakkert vis da Ole Edvard Antonsen var tilbake på gamle trakter med konserten «Desemberstemninger».

Didrik Solli-Tangen har vært Antonsens faste reisemakker i løpet av de fem siste årene, og i år har de to kameratene fått med seg nok en gjest til juleturneen.

Stine Hole Ulla introduserte seg for det norske folk da hun sto igjen som vinneren av tv-programmet «Norske Talenter», og den klassiske sangeren markerte seg umiddelbart som et solid tilskudd til «Desemberstemninger».

Maler bilder med musikken

Ole Edvard Antonsen snakket tidlig om musikkens rolle i førjulstida. «Desemberstemninger» handler nemlig om å skape de helt spesielle stemningene, og trompetisten oppfordret publikum til å lene seg tilbake og lytte til musikken med egne assosiasjoner.

Edvartsen, Solli-Tangen og Ulla stilte med pensler, også var det opp til publikum å male sine egne bilder.

mange høydepunkter

Med et toppet band bestående av Trond Akerø-Kleven, Per Hillestad og Tom Erik Antonsen leverte solistene en julekonsert av høy kvalitet. Solli-Tangen sørget for et tidlig klimaks med «Nessun Dorma», og samtlige av de 750 frammøtte var helt med under framføringen av «O helga natt». Antonsen briljerte med sin egen komposisjon «Vidda», samt julemedleyen «Ding Dong» og Ulla serverte julestemning med «Sonjas sang til julestjernen». Solli-Tangen og Ulla leverte dessuten en fantastisk duett med «The Prayer», og trioens avdeling med julemusikk fra fjernsynet var et positivt bidrag i konsertprogrammet. Med allsang av «Deilig er jorden» fikk publikum en perfekt avslutning på kvelden.

Mild, varm og nær

Klassiske julekonserter kan fort bli en i overkant høytidelig opplevelse. «Desemberstemninger» legger derimot til rette for at man kan nyte god musikk uten de stive, uskrevne reglene. Kvaliteten er allikevel av ypperste klasse, og musikken formidles på en mild, varm og nær måte. Vi takker for besøket og gleder oss allerede til neste år.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00