Slutten av 1970-tallet var en turbulent tid for Black Sabbath. Etter den skuffende «Never Say Die» fra 1978 anså nok mange Black Sabbath for ferdig, men etter Ozzy Osbournes avskjed skjedde det et mirakel i Sabbathleiren. Ronnie James Dio kom inn som en reddende engel da Black Sabbath trengte det mest, og styrte skuta i en ny retning. Den vesle mannen med den store stemmen var definitivt med på å løfte Sabbath til nye høyder i 1980.

«Neon Knights» er et solid åpningsspor som setter standarden for hele skiva. «Children of The Sea», og «Die Young» er låter som virkelig viser hvor stor stemmeprakt Dio hadde, og tittelsporet i undertegnedes øre noe av det beste Black Sabbath noensinne skrev. Geezer Butlers bassgang og Tony Iommis ikoniske gitarspill skaper noe som ikke kan beskrives med ord. Mengden musikalitet som finnes på denne skiva skal man lete lenge etter. «Heaven and Hell er ei skive som de fleste som tør å kalle seg rockere bør ha kjennskap til.

Henrik Langgård

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.