Det er ganske utrolig at Jørn Engen skulle vente så lenge, men nå er altså debutalbumet her.

Fullengderen har fått tittelen «Vinden og Strømmen», og blant sporene finner man tekster av Hans Børli, Lasse Lindbom, Richard Thompson og Jørn Engen selv. Thompsons engelske tekster er oversatt til jordnære norske formuleringer av primus motor Engen.

Tekstene beveger seg over alt mellom himmel og jord, men man finner allikevel en råd tråd i form av stadige kjærlighetserklæringer rettet mot naturen. Det er tydelig at Engen og Gjengen har brukt god tid på å komponere ulike uttrykk for å framheve tekstenes budskap, og det oppleves at det er tekstene som primært styrer albumets musikalske uttrykk. Her finner man nemlig komposisjoner i flere ulike sjangre, og selv om dette først og fremst er en country-plate finner man markante elementer fra både blues, folk og tradisjonell visesang.

Det er langt fra Nashville til Hamar, men det finnes noe midt imellom og det er der Engen og Gjengen leker seg. Komposisjonene framstår som godt gjennomtenkte og gjennomførte, og Hans Børlis tekster glir fint inn i Engens musikalske uttrykk. Bandet evner også å male uttrykksfylle bilder med musikken. Som under førstesporet «Vestavinden» og senere med «Stjerna over Steinbrumo’n» og «Kains Ætt».

En rekke ulike gjesteartister bidrar til å gi de enkelte låtene karakter, og selve Gjengen gir Jørn Engen gode og trygge arbeidsforhold. Det er allikevel litt synd at selve coveret gir et så dårlig førsteinntrykk.

En debutplate hadde fortjent et bedre omslag.


Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.