Det vil si; plata har ikke kommet ut helt ennå, den legges ut for streaming først om to-tre dager.

– Jeg kunne kalt det en teknisk feil, men det var jeg som rota det til litt, sier David William Øynes, som er bandets låtskriver og frontfigur. William er ham selv, og resten av bandet; Markus Lierhagen, David Gunneng og Christoffer André Nymoen er «the War Opposition». David er ikke en som liker å overforklare ting, men én ting kan han si om valget av bandnavn:

– Jeg er pasifist. Det var nesten så jeg tenkte jeg skulle ta med en miksteip fra bandet på 2. sesjon hvis jeg ble kalt inn, så ville de skjønne greia med å høre på tekstene. Men jeg ble ikke kalt inn igjen, flirer David.

i studio

David og gutta er mer opptatt av musikk, og har spilt sammen i snart et år. Plata «Tuesday morning hippie trail» er spilt inn på Stange rockeverksted, med Øyvind Håkonsen bak spakene.

– Han er en flink fyr som har en veldig tydelig måte å gjøre ting på. Strukturert, sier David, som storkoste seg under innspillingen.

– Er dere like strukturerte?

– Nei, vi er ikke så strukturerte, vi er mer rufsete og slappe studenter, sier attenåringen som akkurat tar fatt på siste år på Katta.

slippkonsert

Det gutta mangler i disiplin tar de igjen med engasjement. Mandag kveld kjørte de rundt i Hamar sentrum med megafon for å rekruttere publikum. Om det er derfor de rundt 80 som fyller opp Røhnesalen tirsdag kveld har dukket opp, er uvisst. De fleste virker som godt kjente med David og bandet hans, som energisk entrer scenen til McGyver-introen som projiseres på bakveggen.

Derfra og ut er tempo og rølpefaktoren høy, og stemningen god. Det er bandets siste konsert i sommer, etter en lengre live-turné.

VINYL OG STREAMING

De som vil ha mer etter gårsdagen, kan altså snart få høre bandet i studioversjon, når den gjøres klar for streaming om et par dager. Da er det kanskje lettere å få tak i de personlige tekstene og politiske budskapene til David, som ble litt vanskelige å få med seg under konserten, for de eldre ørene i salen i hvert fall.

Til høsten kan de ti låtene også lyttes til på vinyl. Hvis alt går etter planen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00